/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Borutka felért a csúcsra!

A roppant erős és kiegyenlített négyéves évjárat legfontosabb versenyét, a 107. Magyar Ügetőderbyt Borutka nyerte Lakatos Csabával!
Illetmény és Night Lady klasszis lánya a szlovén tréningből futó Bazsiville-t és Be Happy-t utasította maga mögé 17,6-os kilométerátlaggal. Hajnal Tibor idomítottja, a HBV istálló szeme-fénye tavaly szinte mindent megnyert, ezúttal pedig ismét bizonyította, hogy évjárata legjobbja. A német színekben futó és sokáig vezető Bugatti SS biztosnak tűnő második helyet ugrott el az utolsó métereken, a küzdelem hevében, míg Berill Lady szintén galoppozott a verseny során.
A háromévesek kiemeltjében, a Gróf Esterházy Miklós Móric Emlékversenyben Casino Royale (Soós Imre II.) győzött (a favorit Csak a szél állatorvosi javaslatra nem vett részt a futamban), míg a korábbi Derby-győztes, a kétszeres Nemzeti Ügető Liga nyerő Zsenerőz a világklasszis Franck Nivarddal a kocsijában, végig vezetve hódította el az értékes Pannónia Díjat. Német sikert hozott a Sinka József Emlékverseny, Khalid (Christoph Schwarz) magabiztos versenyzéssel utasította maga mögé a pechesen futó Unno del Duomo – Gideon H. Renka párost. A francia hajtók közül Fabrice Souloy sem utazik haza üres kézzel, neki Utódló kocsijában sikerült begyűjtenie egy sikert.

SHARE THIS