/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Shy Boy nem félt megnyerni a Derbyt!

Izgalmas futamok, Food Truckok és jó hangulat várta a Kincsem Parkba látogatókat a Szerencsejáték Zrt. – Derby és Divat Fesztiválon,az ország legelegánsabb kültéri rendezvényén.

A gátversenyt a tavalyi ugró idomár champion idomítottja, Sambo (Osztényi Zoltán) nyerte. A kétévesek közül Felicita Girl (Jirí Palik) galoppozott át elsőként a célon a Patay Sándor Emlékversenyben. A Wallis Motor – Flandorffer Tamás Emlékversenyben Datthirey (Alberto Sanna) ért fel a dobogó legfelső fokára, a Highland Golf Club – Vatinius Hendikepben Down Under (Nagy Tamás) nem talált legyőzőre. A Horze által szponzorált Fegentri – Női Amatőrverseny Hendikepet Jumeirah Beach és a rutinos osztrák lovashölgy Hana Juranková nyerte. Az Agrárminisztérium – Buccaneer Díjban nem történt meglepetés, Overdose fia, Cirfandli (Stanislav Georgiev) vehette át az első helyért járó díjat. A nap hetedik futamában Levendula és Gönczi Rebeka párosa győzött.A hároméves kancák versenyében, a Magányos Díjban a nagy formában levő Seventy Smile (ifj. Kozma István) realizálta esélyeit. Az Elit kategóriájú MNV Díjában a szürke Calabrese (Stanislav Georgiev) nyakhosszal előzte meg Stone Sobert (Martin Laube). A 2000 méteres Mezőhegyesi Díjban Last Stride (Jirí Palik) nyert.
Zárásként a hároméves évjárat kiválóságai álltak starthoz a 99. Magyar Derbyben, a favorit az Alagi Díj nyerő Eggi’s Choice volt. A tempót Yoyoba (Martin Laube) diktálta, majd az egyenesre érve nyiltá vált a verseny, azonban a dióspusztai tenyésztésű, LiMa istálló lova Shy Boy (Nagy Tamás) magabiztosan győzött a favorit előtt, így az Alagi Díj átka idén nem tört meg. A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Estifény után újabb derby nyerőt ünnepelhetett, Nagy Tamás pedig már másodszor szerezte meg a kékszalagot.

Fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS