/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Nyomasztó cseh fölény a Szlovák Derbyben

Július 18-án került megrendezésre a 29. Szlovák Derby Pozsonyban, lovat és embert próbáló körülmények mellett, mert a pályát rövid idő alatt özönvíz szerű eső árasztotta el a versenynap folyamán. A programban összesen nyolc verseny szerepelt, amiből négyet a csehek zsebeltek be.
A nap nyitófutamában, a versenynap egyetlen magyar indulója az 1200 méteres III. kategóriájú Cena Muscatitaban Maronka Gábor idomítottja Sonnakay volt. A tehetséges kétéves, az első hazai csikóverseny győztese egy értékes második helyet szerzett Hana Jurankovával.
A versenynap második futamát az idei Flandorffer Tamás Emlékverseny győztese Datthirey nyerte idomárlovasával, Jaroslav Línekkel. A hazánkban is jól ismert és népszerű Línek eredményes napot zárt, ezen a sikeren kívül, még egy versenyt nyert, mint idomár és egyet, mint lovas. A versenynapon a nemzetközi klasszis Václav Janácek és Marian Stangel tudtak még duplázni.
A legrangosabb versenyt a Szlovák Derbyt, a cseh Petrlík Allan tréningjéből érkező Red Jazz apaságú ír tenyésztésű Rabbit Red Jazz nyerte Thomás Lukásekkel a nyergében. A győztes ló futtatója Rabbit Trhovy Stepánov istálló. A klasszikus futam további négy helyezettje is cseh idomításból érkezett.
Szöveg: Varga Luca

Forrás: www.turfsport.sk

SHARE THIS