/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Startnál a Derby nyerő Shy Boy

Rangos versenyekkel folytatódik a galoppszezon augusztus 1-én vasárnap 14:00 órától a Kincsem Parkban.  Három nagydíjban állnak starthoz a legjobb telivérek , a Magyar Kancadíj mellett, a két Liga futamban a Kozma Ferenc Emlékversenyben és a Kisbér Díjban, tiszta korteher mellett. Előbbiben a legjobb sprinterek, utóbbiban pedig a közép és hosszútávú klasszisok egész sora.
Az egyetlen magyar Epsom Derbyt nyert lovunkról, Kisbérről elnevezett nagydíj nagyon kiegyenlítettnek tűnik, mert nem áll starthoz a címvédő és idén mind két versenyét megnyerő Golden Sea. A remek kanca hiányában népes 12 lovas mezőny gyűlt össze. Ott lesz a startnál a friss Magyar Derby nyerő, Shy Boy, aki most az öreg lovak ellen is igazolhatja tudását. A hároméves évjáratból indul még a Derbyben csalódást okozó Arhimed és a kisebb osztályokban eredményesen futó Goosebump, akit ezúttal a világklasszis Alberto Sanna lovagol majd. Az öregek között négy-öt komolyabb esély is van, a friss forma Calabrese, Charlie Firpo és Silver Pepper, a cseh Darkolva, War Master és a legjobb távjára visszakerült tavalyi Magyar Kancadíj győztes Blush Bird.
Az 1200 méteres Kozma Ferenc Emlékversenyben kicsi, de erős mezőny indul, amit az elmúlt két év bajnokának, Báthorynak és Vain Hopenak a jelenléte is igazol. A verseny nagy kérdése, hogy Crushing Power magas olasz formáit győzelemre tudja-e váltani? Papíron őt kell megverni annak, aki meg szeretné nyerni a versenyt, erre készül a nálunk is jól ismert egykori Overdose díj nyerő cseh Mr. Right, Marlon és Scandinavian Lady is.
Idén is nemzetközi lesz a Magyar Kancadíj az osztrák Wiebke miatt, aki a nagyon erős francia konkurenciából érkezik a Kincsem Parkba. A hároméves kancák 2400 méteres versenye minden évben komoly csemege, az eddig látottak alapján Diadora Sts a Derbyben a mének között futott 2400 méteres formája elég lehet a győzelemre. Ezen a távon a másik Kovács lónak, Rosa Shamnak is van tapasztalata, akit ráadásul a kétszeres Magyar Derby nyerő zsoké, Nagy Tamás lovagol majd. A 2200 méteres Magányos Díj frontjából szinte mindenki itt van, további javulással és megfelelő távbírással bárki főszereplő lehet közülük. Light Blue Sky magas formát igazolt a legjobb öreg lovak között középtávra. Ha nem sokalja a távot és jól alakul számára a verseny, akkor a győzelemért lehet harcban ő is.
300.000 Forint jackpot várja a közönséget, védettségi igazolvánnyal ingyenesen látogatható a versenynap.

SHARE THIS