/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

A Derby-nyerő Shy Boy a trónon

Hazánk egyetlen Epsom Derby nyerőjére, Kisbérre emlékeztünk a 2000 méteres nagydíjjal, a Nemzeti Galopp Liga 6. állomásán. A friss Magyar Derby-győztes, Shy Boy mostani futásával igazolta, hogy nem véletlenül nyerte meg a klasszikus futamot július elején. Nagy Tamás lovassal nagyon jól helyezkedett az élmezőnyben a táv második felében, majd négyszáznál élre állt és Calabrese támadását visszaverve megnyerte a nagydíjat. A harmadik helyre a tavalyi Nemzeti Díj-nyerő Bánk jött be. A tervek szerint Shy Boy számára a következő megmérettetés szeptember 11-én, szombaton lesz a Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show-n, a Kincsem Díjban. Shy Boy hazai tenyésztésű, Dióspusztán a Nemzeti Ménesben látta meg a napvilágot, „ahol a klasszis versenylovak születnek”.
A nap másik liga futamában, az 1200 méteres Kozma Ferenc Emlékversenyben a címvédő, a még mindig csak négyéves Vain Hope győzött Stanislav Georgievvel.
A versenynap harmadik nagydíjában, a Magyar Kancadíjban is jött a papírforma, a Magyar Derby ötödik helyén végző Diadora Sts biztosan nyert a Hazafi Díj-győztes Envious és Light Blue Sky előtt.
Folytatás egy hét múlva!

SHARE THIS