/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Csak a szél, Alfa Boy és Bűbájos a nagydíjak nyerői

A maratoni, szombat délutáni ügető, időrendi sorrendben első kiemelt futama, a Kanca Díj meglehetősen viszontagságos versenyt hozott. A favoritok közül a start után Borutka, míg féltávnál Berill Lady hibázott, így Bűbájos (Nagy Ferenc II.) gond nélkül szerezte meg a győzelmet és ezzel pályafutása egy magasabb szintre lépett. A négyéves kanca eddig nem volt túl megbízható, amikor viszont nem ugrott, mindig eredményes tudott lenni, ami ezúttal az első kiemelt-sikeréhez volt elegendő. A két helyezésen a megbízható Farya BD, valamint Be My Dream osztozott.

Nem sokkal később, a 3000 méteres Ötévesek Nagydíjában az egyik nagy esélyes, Alfa Boy (Lakatos Csaba) szállította az első díjat. A későbbi győztes a harmadik kör derekán javított pozícióján, a befutóra már elsőként fordult, előnyét pedig a célig könnyedén tudta növelni az elfáradt riválisok ellenében, akik egymáshoz nagyon közel, Adriana Asti-Atomanti M-Acélos Fiú sorrendben értek célba.

A délután legrangosabb versenye a Háromévesek Nagydíja volt, amely nem hozott meglepetést. A magas évjárat első, Csak a szél (Fazekas Imre) már az indítást követően az élen volt, ezt követően pedig szinte csak játszott a mezőnnyel, remek lefutási idővel, sétálva ért haza. A favorit mögött a most is bizonyító Casino Royale jött fel másodiknak, míg a bronzérem Che Comandante zsákmánya lett.

Látványos befutót, majd hosszas videózást hozott a nemzetközi Konta Dezső Emlékverseny. Az utolsó métereken a szlovén Maugli szinte lelépte az élbolyt, végül azonban egy verseny közben történt hajtási szabálytalanság miatt kilencediknek helyezték hátra. Kis szerencsével így Zsenerőz (Horváth György) folytatta szériáját és gyűjtött be újabb elsőséget. A szintén nyitott Katóka Díjban is itthon maradt az első díj, Bonaparte Boss (Veljko Mazsity) ugyanis vigasztalódott a balul sikerült Derbyjét követően és biztosan verte a sokáig vezető Magic Look-ot az utolsó kétszáz méteren.

 

SHARE THIS