/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Arktisz győzelemmel tért vissza

A Bálványos Kör lova, a négyéves Arktisz visszatérése tökéletesen sikerült az ebreichsdorfi versenynapon. Az idén még versenyben nem látott és légzési problémák miatt májusban műtött telivér hosszú és sikeres rehabilitációt, majd felkészülést követve kedvenc távján, 2000 méteren győzött Jaroslav Línekkel. Molnár Orsolya idomár lova a keretprogramban egy 3.500 Euróval díjazott futamban múlta felül riválisait.

Az Osztrák Derbyben érdekelt Arhimed Gönczi Rebekával végig jól helyezkedve a falon haladt a klasszikus futamban, azonban a befutó egyenes közepén a legfőbb riválisok robbantottak, így a magyar ló a hatodik helyen végzett. A 153. Osztrák Derbyben az a Royal Word nyert, aki a Francia Derbyt a 18., a Cseh Derbyt a 3. helyen zárta.

A 2000 méteres amatőr lovasok számára kiírt versenyben Serif és Takács Eszter Cseperke jól összeszokott párosa az öt lovas mezőnyben negyedik helyet szerezte meg, ami 250 Eurós nyereménnyel társult. Farkas Dorottya lett volna a másik magyar lovas a mezőnyben, de lovát lejelentették. A negyedik magyar induló Hudson Hornet volt Kolumbán Örssel, a hat lovas mezőnyben a hatodik helyezést ért el a 3000 Euró összdíjazású, 1800 méteres futamban.

 

Futamvideó

 

SHARE THIS