/ by /   Friss hírek, Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Sikeres világesemény a Kincsem Parkban

HOLLAND EGYÉNI ÉS CSAPATGYŐZELEM

Nyilatkozatok

AZ EURÓPA-BAJNOK:

„Egészen fantasztikus verseny volt. Ilyen közönség sehol nincs a világon, mint itt. A maratonhajtáson sokan voltak, de most az akadályhajtáson is tömött lelátók előtt szerepeltünk. Nekem nagy könnyebbség volt, hogy úgy hajtottam utolsóként az arénába, hogy tudtam, mienk az egyéni arany, mert édesapám megelőzte Brauchlét” – mondta a címvédőként a győztes Bram Chardon, aki elárulta, megpróbálja megdönteni édesapja rekordjait, de szerinte ez nem lesz könnyű.

AZ EURÓPA-BAJNOKI EZÜSTÉRMES:

„Nagyon szeretünk Magyarországon versenyezni, rengeteg barátunk van itt. Ennél tökéletesebb verseny nem is lehetett volna számunkra, mivel a fiam megnyerte az egyéni aranyat előttem és a csapatunk is győzött” – értékelt a sportág legendás alakja, Ijsbrand Chardon, aki az elmúlt évtizedekben rengeteg világ- és Európa-bajnokságon szerepelt, mégis ezt tartja minden idők legjobb legszínvonalasabb versenyének; külön kiemelte a maraton- és akadályhajtás nehézségét.

A LEGEREDMÉNYESEBB MAGYAR HAJTÓ:

„Ez extra verseny volt. Ilyen a világon sehol nincs” – mondta a magyar csapat legeredményesebb versenyzője, a kilencedik Dobrovitz József. „Sajnos a két évvel ezelőtti fogatomból csak egyetlen lovam maradt, így ezt nem lehet csinálni, ha nem lesz szponzor, akkor alaposan el kell gondolkodnom a folytatáson”.

LÁZÁR ZOLTÁN, KILENCSZERES VILÁGBAJNOK FOGATHAJTÓ, A MAGYAR CSAPAT TAGJA:

“Rá kellett jönnöm arra, hogy három versennyel nem lehet idejönni az Eb-re. Ez nagyon kevés, mert ezek a hibák most jöttek elő, ami ha többet versenyzek, akkor már előbb kiderülnek. De a tavalyi sérülésem és a pandémia miatt ez lehetetlen volt. Ez az Európa-bajnokság arra jó volt, hogy nem gondolkozom el a visszavonuláson, mert szeretném a csúcson befejezni. Egészen fantasztikus átélni, hogy hazai pályán telt ház előtt nem lehurrogva vagyok egy ilyen szereplés után, hanem mindenki bíztat és sajnálkozik” – értékelt az MTI-nek a kilencszeres világbajnok Lázár Zoltán.

LÁZÁR VILMOS A MAGYAR LOVASSPORT SZÖVETSÉG ELNÖKE:

„Nem illik saját magunkat dicsérni, de a versenyzők, a bírók, a nemzetközi szakemberek és a kilátogató sok ezer érdeklődő visszajelzése alapján sikerült megidézni a múltat, az ötven évvel ezelőtti első Európa-bajnokságot, amivel a jövőt építhetjük. Ennyi kilátogatóra, ilyen hangulatra nemcsak a versenyzők, talán még mi magunk sem számítottunk” – értékelte a rendezést a kettesfogathajtóként 12-szeres világbajnok Lázár Vilmos.

FUGLI KÁROLY, A NEMZETKÖZI LOVASSPORT SZÖVETSÉG (FEI) FOGATHAJTÓ SZAKBIZOTTSÁGÁNAK ELNÖKE:

„Ez az Európa-bajnokság a legmagasabb elvárásokat is túlszárnyalta, mind színvonalában, mind lovas infrastruktúrában. Remélem a Kincsem Park további rangos fogathajtó események otthona lesz a jövőben” – mondta Fugli Károly.

 

 

Fotó: Somogyvàry Anett és Hajdu Krisztina

 

SHARE THIS