/ by /   A nap híre, Friss hírek / 0 comments

Rekordok sora dőlt meg az ügetőn

A Kincsem+ Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show harmadik napján minden adott volt ahhoz, hogy versenyrekord szülessen hazánk legrangosabb ügetőversenyében a Gr-III-as besorolású Marschall József Emlékversenyben. Jó már-már fülledt meleg, szélcsend és egy tökéletesen előkészített pálya várta a fantasztikus erőből álló mezőny. A futamban a favorit, a holland színekben versenyző Prosperous sétálva nyert versenyrekorddal 12,7-es kilométerátlaggal a klasszis francia hajtóval, Dominik Locqueneux-vel. Ez az idő csupán hat tizedre volt az abszolút pályarekordtól, amit a francia ügetők részére kiírt versenyben ért el a nyerő 2007-ben a pályaavatón.
A második a szlovének hűséges lova, a tavalyi Hungária Díj győztese Maugli lett a második sor ellenére 13,2-es idővel, míg a harmadik helyen a szintén holland Everest Vadaquais ért célba a 9 millió forinttal díjazott versenyben 13,3-es időteljesítménnyel.

 

A legjobb magyar az ötéves Alfa Boy fantasztikus versenyzéssel a negyedik lett Lakatos Csabával 13,6-os szenzációs kilométer átlaggal, ami csupán három századra maradt el Bugatti SS néhány napja felállított 13,3-as abszolút magyar rekordjától. Ez a teljesítmény új magyar ötéves rekord!

A kétszeres Liga nyerő kanca, Zsenerőz peches versenyt futott ennek ellenére 14,3-as új egyéni rekordot ért el. Csak úgy, mint a harmadik magyar induló Újrázz! (15,1).
A versenynap másik nemzetközi versenyében a 107. Hungária Díjban hazai sikernek örülhettünk, a Magyar Ügetőderby hatodikja Bonaparte Boss Veljko Mazsity taktikus hajtásával nyert a derbynyerő Borutka és a szerb Brenno Laumar előtt.

 

SHARE THIS