/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Holtverseny az Overdose Díjban, cseh siker a Kincsemben

Izgalmas galoppfutamok, Food Truckok és kitűnő időjárás várta szeptember 11-én a Kincsem+ Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show második napjára látogatókat.

A kétévesek számára kiírt elit kategóriájú Blaskovich Ernő Emlékversenyt a Tai Chi ivadék, az újonc President (Jan Verner) abszolválta könnyedén. Tréningtársa, Scandinavian Lady (Stanislav Georgiev) stílusos start-cél győzelmét hozta a Szabó József ”Pöri” Emlékverseny Hendikep, a Nemzetközi Amatőrverseny Hendikep első helyét Miss Calloway (Májer Cintia) szerezte meg.

Holtversenyt hozott a Tattersalls-Overdose Díj két Georgiev idomított, a belső barrieren galoppozó és tavalyi második Vain Hope (Stanislav Georgiev) és külső barrieren csatázó El Prado’s Joy (Jaroslav Línek) számára.

Katchanka (Kelemen Zenó) lett a Kincsem+ Tápiószentmártoni Hendikep első helyezettje, miután a versenyintézőség  hátrahelyezte Impossible Start.

Több évtized után újra hároméves kanca siker az Aperianov Zakariás- Imperiál Díjban, dr. Szilágyi Attila lova Light Blue Sky (Jirí Palik) a mezőny egyetlen hároméveseként ért fel a dobogó legfelső fokára.

Végig vezetve nyerte a Connolly’s Red Mills Hendikepet a folyamatosan javuló Down Under (Nagy Tamás).

Kettős cseh győzelmet hozott az idei Kincsem Díj, melynek 14 millió forint volt az összdíjazása. Magabiztos győzelmet aratott Markoni LP (Antonio Fresu), mögötte végzett az Osztrák Derby nyerő Royal Word (Arslangirej Savujev) és a Nemezeti és Alagi Díj győztes Eggi’s Choice (Jaroslav Línek).

A nap utolsó futamában, a Kovács Mihály Emlékverseny- Magyar Háromévesek Nagydíjában a favorit Seventy Smile (Martin Laube) ünnepelhetett.

Vasránap 11:00 órakor nyitja a kapuit a Kincsem Park. 12:30-kor jönnek az ügetőfutamok és a nagydíjak, utána pedig az agarak az Európa Derby futamaival.

 

Fotók: Antal Zsuzsanna

SHARE THIS