/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Európa Derby Döntő 2021

A háromnapos őszi nemzetközi ló- és agárverseny, valamint a Food Truck Show keretében megrendezésre került Európa Derby pénteki esti elődöntő versenyi után vasárnap délután 7 futamban csaptak össze újra az agarak.

Európa Derby Sprint Invitation

  1. Orlen- nem indult
  2. Alex
  3. White Lady
  4. Cowboy
  5. Chardonnay
  6. Nikita – nem indult

A nap első futamában a pénteki sprint ötödik és hatodik helyezettjei futott egymással, ahonnan két agarat visszavont a tulajdonosuk. Cardonnay kapta el legjobban a start pillanatát, de métereken belül megelőzte őt Cowboy, majd White Lady is felzárkózott és a célegyenesben már közte és Chardonnay közt folyt a verseny, melyet végül Chardonnay nyert meg biztos fölénnyel.
Befutási sorrend: Chadonnay – White Lady – Cowboy
A győztes agár befutási ideje: 17.34
Gratulálunk tulajdonosának Aleksander Czarneckinek és trénerének Novák Krisztiánnak!

Európa Derby Sprint Consoltaion

  1. Zsüli – nem indult
  2. Vienna
  3. Futó Power
  4. Silver
  5. Sky
  6. Jet Mac – nem indult

A sprint Consolation futamban a pénteki nap harmadik és negyedik helyezett agarai kerültek be. A startot Futó Power fogta meg a legjobban és szinte állva is hagyta maga mögött a mezőnyt, azonban a kanyarban felzárkózott mögé Sky – tavaly Futó Sky néven láthatta őt a közönség -, Futó Power alomtestvére, aki idén került Tóth Zsolt tulajdonába és tréningjébe. A verseny az utolsó métereken már a két testvér között zajlott, melyet végül Futó Power nyert meg.
Befutási sorrend: Futó Power – Sky – Silver
A győztes agár befutási ideje: 16.76
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Baglyos Ferencnek!

Európa Derby Sprint Döntő

  1. Mayki
  2. Evo
  3. Joes Cody
  4. Fernando Jet
  5. Voice
  6. Jessy

A nap első teli futamában a pénteki első és második helyezettek álltak starthoz, csupa favorit, így a közönségnek nagyon nem volt könnyű dolga, ami a fogadást illeti. A startboxból Voice lépett ki elsőnek, szorosan mögötte a mezőny többi tagjával. Már az egyenesben erősen támadta őt Evo, s meg is előzte, a kanyarból azonban már szorosan egymás mellett jöttek ki, de egy óriási küzdelem után végül Voice futott át elsőnek a célegyenesen.
Befutási sorrend: Voice – Evo – Joes Cody
A győztes agár befutási ideje: 16.62
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Duli Györgynek!

Európa Derby Invitation I. futam

  1. Black Hawk
  2. Conamera
  3. Holló – nem indult
  4. Evelyn
  5. Boxer
  6. Black Fantasy

A hosszútávosok pénteki versenyéből 2 futamra való agár jutott be a vasárnapi Invitation futamokba. A start pillanatát viszonylag egyszerre fogta meg az egész mezőny, majd métereken belül kivált Conamera és Black Hawk, azonban a kanyarban történt kisebb tülekedést kihasználva Evelyn szépen elhúzott a belső íven, mellyel olyan fölényre tett szert, amit már egyik ellenfele sem tudott behozni, így az első hosszútávú Invitation futam nyertese Evelyn lett.
Befutási sorrend: Evelyn – Black Fantasy – Conamera
A győztes agár befutási ideje: 29.35
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Szajka Kálmánnak!

Európa Derby Invitation II. futam

  1. Extra Daron
  2. Amy
  3. Honey
  4. Ninja
  5. Rambo
  6. Tamo Blake

A startot Tamo Blake és Rambo szinte egyszerre fogták meg és szorosan egymás mellett futották végig az első egyenest, a kanyar előtt azonban Amy tört az élre és átvette tőlük a vezetést. A kanyarból kijőve szét is vált a mezőny, Amy, Extra Daron és Honey jöttek ki elsőnek, majd mögöttük a kanok. Ninja az utolsó kanyar előtt kezdett ugyan felzárkózni Amy mögé, de Amynek ekkora már behozhatatlan volt a fölénye, így magabiztosan meg is nyerte a második Invitation futamot.
Befutási sorrend: Amy – Ninja – Extra Daron
A győztes agár befutási ideje: 28.86
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Szegedi Istvánnak!

Európa Derby Consolation

  1. Iron Lady
  2. Survivor – nem indult
  3. Moto
  4. Cashen – nem indult
  5. Tamo Bolt
  6. Arya – nem indult

A Consolation futamból sajnos 3 agarat lejelentettek, így hárman álltak csak a starhoz. A startot Tamo Bolt fogta meg elsőnek, szorosan mögötte Iron Lady-vel és Moto-val. A kanyarban szétszakadt a mezőny és a túloldali egyenesben már ahogy mondani szokták agaras körökben “gyöngyfűző” futamként futottak. Iron Lady hatalmas hajrában a következő kanyarra utolérte Tamo Boltot és métereken át együtt is futott vele, azonban megelőzni már nem tudta, így a Consolation futam győztese végül Tamo Bolt lett.
Befutási sorrend: Tamo Bolt – Iron Lady- Moto
A győztes agár befutási ideje: 28.97
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Komáromi Dianának!

Európa Derby Döntő

  1. Sight
  2. Baby Star
  3. Raven
  4. Komi – nem indult
  5. Lucky
  6. Hero

A nap fénypontja, az Európa Derby Döntő futama, melyben öt, a pénteki nap elődöntő futamait megnyert agár volt hivatott összemérni gyorsaságát. A startot Hero fogta meg a legjobban, majd a kanyarra fölzárkózott mögé Lucky és Baby Star is, de megelőzni egyikük sem tudta. A túloldali egyenesben így továbbra is Hero vezetett, mögötte szinte fej fej mellett küzdött Lucky és Baby Star, majd valamivel lemaradva Raven és Sight. Hero végig nagyon erős volt, azonban a hármas kanyarban Lucky begyújtotta a rakétáit és méterről méterre egyre közelebb érve Herohoz támadta őt. A célegyenesben már óriási küzdelem zajlott a két favorit között, akik mindössze 1 század másodperc különbséggel lépték át a célegyenest. A 2021-es Európa Derby győztese 480m-en célfotóval Hero lett!
Befutási sorrend: Hero – Lucky – Baby Star
A győztes agár befutási ideje: 28.70
Gratulálunk tulajdonosának Scheuch Balázsnak és Pető Andreának, valamint trénerének Tenczel Gábornak!

Fotók: The Sighthound Photographer – Szilárd Simkó

SHARE THIS