/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Light Blue Sky – Fézer Róbert idomár értékelése

Light Blue Sky Buccaneer Díjban nyújtott teljesítménye alapján tudtuk, hogy komolyabb versenyekben is lehet esélye. Az ottani hajrája óta tudjuk azt is, hogy olyan lovas kell a kancára, akinek van türelme várni és tud nyugodtan „utazni” a mezőnnyel. Az Aperianov Zakariás Emlékverseny-Imperiál Díjra a cseh Jíri Palik éppen szabad volt, korábbi lovaglásait látva rá esett a választásunk.

Hosszú munkákkal készültünk a versenyre, ahol nagyon bíztatóan mozgott, minden zökkenőmentesen zajlott. Reménykedtünk benne, hogy tréningen kívül, élesben is megmutatja a képességet, ami benne van.

A taktikánk várásra lovaglás volt, ha a kanca tud kényelmesen galoppozni és nincs sürgetve, akkor van kb. 300 méter erős végspeedje. Ezt a zsoké is kellő nyugodtsággal kezelte, abszolút betartotta az utasítást.

Nagyon erős volt a mezőny, legnagyobb ellenfélnek Golden Sea-t tartottuk, hiszen esetében is hasonló szokott lenni a taktika, mint Light Blue Sky-nál.

Hatalmas az öröm, hiszen az, hogy 3 éves kancaként tudott Imperiál Díjat nyerni óriási dolog. Most arccal erőre tekintünk, hiszen rövidtávú célunk a Gróf Széchenyi István Emlékverseny. Hosszabb lesz a táv és a zsoké kiléte is nyitott kérdés még, de nagyon bizakodunk. Tervben van egy külföldi futás is, de ezt csak a következő futása alapján dől el.

 

SHARE THIS