/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Stanislav Georgiev értékeli a Kincsem Díj napját

A kétéves President egy Milánói versenyben volt indulónak adva néhány hete, ott szerettünk volna futni vele, de elmaradt a verseny, így itthon maradtunk és kinéztük neki a Blaskovich Ernő Emlékversenyt. Bíztam benne, hogy elsőre is jó lesz, egyedül a táv volt kérdéses, tartottam tőle, hogy rövid lesz neki. Kíváncsian vártuk futását, mert munkában is mutatta, hogy tehetséges versenyló, realizálta az általam vélt esélyeit, szerencsére komolyan vette a versenyt. Legközelebb októberben, a kétévesek legfontosabb versenyében, a Szent László Díjban indul, utána nem vár rá több feladat idén.

Scandinavian Lady már korábban is mutogatta, hogy lehet benne klasszis, a Kozma Ferenc Emlékversenyben és a Flandorffer Tamás Emlékversenyben is tűzközelben volt. Gyanítottam, hogy a táv rövid lehet neki, ezért megpróbáltam hosszabbra is. Számítottam jó szereplésére, de meglepő volt, hogy ilyen könnyen nyert. Kedvező volt neki az 1400 méter és az elasztikus pálya.

Nem is alakulhatott volna jobban az Overdose Díj számunkra. Őszintén, nehéz döntés volt, hogy melyik idomítottamra üljek, hiszen mindkettőjükben bíztam. Végül Vain Hopera esett a választásom, hiszen mindig én szoktam lovagolni a kancát. Kérdéses volt a táv El Prado’s Joy számára, de mellénk pártolt a szerencse, tetszett neki a puha pálya. Ebben a szezonban Vain Hope terv szerint egy Listed besorolású versenyben fog starthoz állni, csakúgy, mint „Prado”, aki vélhetőleg Rómában bizonyíthat egyenes pályán.

Nem volt zökkenőmentes Ocasio Cortez versenye. Ő is Milánóban startolt volna pár hete, most többet vártam tőle.

Eggi’s Choice harmadik helyezése a Kincsem Díjban kifejezetten kellemes meglepetés volt, hiszen nem volt zavartalan a felkészülése egészségügyi problémák miatt. Ha teljesen rendben lesz és kipiheni magát akkor várhatóan a Magyar St. Legerben fog starthoz állni.

Volt egy rossz megérzésem Golden Sea-vel kapcsolatban a verseny előtt, így nem vártam tőle maximumot. Talán nem tudott teljesen regenerálódni. Hogy lesz-e még idén versenye a tulajdonosokkal együtt megtárgyaljuk. Csalódott vagyok Calabrese teljesítménye miatt, többet vártam tőle. Nagy valószínűséggel a talaj nem tetszett neki. Goosebump számára nagyon erős volt ez a társaság, sőt, valószínűleg a távja sem ez lesz.

Összességében azt mondhatom, hogy sikeres hétvégét tudhatunk a hátunk mögött. Természetesen nagy az öröm, de továbbra is a legjobbra törekszünk, így keményen dolgozunk minden nap.

 

Fotók: Antal Zsuzsanna

SHARE THIS