/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Tour To Paris újabb győzelme

A korábban magyar tulajdonban és magyar tréningben álló Tour To Paris megszerezte idei második, franciaországi karrierje hatodik sikerét. A tavaly 1000 méteres távon Gr2-es versenyt nyerő hatéves herélt, idén még messze nincs olyan formában, ennek ellenére tökéletes menedzseléssel idei második versenyét nyerte, ráadásul táv ellen futva 1600 méteren.


Táv ellen? Igen, hiszen több, mint három éve a Nemzeti Díj megnyerése óta nem állt starthoz ilyen hosszúra. Táv ellen? Igen, hiszen a nagyon gyorsan kezdő telivér eddigi legmagasabb számát, a 117 RP-t 1000 méteren érte el Black Type versenyben. Táv ellen? Talán nem, hiszen a roppant erős francia konkurenciában klasszisa révén tudott mérföldre is nyerni.
Hogy a következő versenyében milyen távon jön ki azt most még a lovat remekül ismerő és három éve vele dolgozó Pia Brandt tréner sem biztos, hogy tudja. Ami viszont tény, hogy a jelentős távváltással és a pillanatnyi formájának megfelelő erősségű mezőny legyőzésével sikerült a rövidtávú versenyek monotóniáját megtörnie Maxime Guyonnal és biztosan ötnegyed hosszal győzött a 33.000 Euróval díjazott futamban Longchamban.
Dr. Hammersberg Elemér egykori lova mostani sikerével már túl van a 200.000 Eurós nyereményen és várhatja az idei hatodik startját.

Hogy milyen távon? Hamarosan kiderül.

Hivatalos eredmények ITT, a versenyről készült videó ITT érhető el.

SHARE THIS