/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Készen állunk, hogy megpróbáljuk- Alenquer az Arc-ban

Készen állunk, hogy megpróbáljuk- Alenquer az Arc-ban

 

„Alenquer egy igazi 2400 méteres, hosszútávú ló, képes minden típusú talajon remekül teljesíteni. Az Arc de Triomphe nyilván nehéz verseny, de York óta jó formában van, és reméljük, hogy jó versenyt fog futni.”

Az Adlerflug ivadék Alenquer jó úton halad egy esetleges longchampi visszavágó felé vezető úton. A múlt hétvégi Doncester St Leger hősének, Hurricane Lane-nek szeretne visszavágni Európa legnagyobb versenyében, a Group 1-es Prix de l’Arc de Triomphe-ban, október 3-án vasárnap- erősítette meg a Alenquer menedzsmentje.

Alenquer nagy feladatot kapott még július 14-én Longchampban a Group 1-es Grand Prix de Paris-ban, hogy 25-1 eséllyel megszerezhesse az első győzelemét a legmagasabb szinten. Végül a 2400 méteres versenyben harmadik lett, több mint hét hosszal végzett a Godolphin klasszis, Hurricane Lane mögött.

Forrás: racingpost.com

Alenquer ezt követően tovább javulva legjobb teljesítményét nyújtva második helyen végzett Mishriff mögött a múlt hónapban Yorkban, a szintén Group 1-es Juddmonte Internationalben.

William Haggas tréner és a kuvaiti tulajdonosok MM Stables számára a cél, hogy a hároméves Alenquer fusson Párizsban. Armando Duarte, a tulajdonosok verseny-menedzsere azt mondta: “A tulajdonosi kör Mubarak Alarou és Mussad Almutari készen állnak, hogy megpróbáljuk az Arc-ot, hiszen Alenquer kiváló 2400 méteres ló, és képes lehet jó teljesíteni bármilyen talajon. Nyilván nehéz verseny, de York óta jó formában van, és reméljük, hogy jó versenyt fog futni.”

Ami a célokat illeti, Duarte azt mondta: “Ideális esetben a jövő évi terv a Group 1-es Dubai Sheema Classic, hiszen a tulajdonosok Kuvaitból származnak, amely közvetlenül a szomszédban található. Alenquer-nek feküdni fog a másfél mérföld, a meydani gyepen a lendületes kanyarok. Ezt követően adnánk neki egy kis pihenőt, mielőtt jövő nyáron újra Európában futna.”

Alenquer eddigi legfigyelemreméltóbb formája a Derby-győztes Adayar mögötti második helye az áprilisi Sandown-i Classic Trial-ban. A visszavágót egy kisebb sérülés miatt elmaradt Epsomban a Derbyben. Az Adlerflug ivadék a Group 2-es King Edward VII Stakes-ben győzött és vigasztalódott a Royal Ascotban.

Duarte a nyilatkozatát az alábbiakkal zárta: “Az Adayar-ral futott formája nem a szerencse műve, többször megmutatta mire képes. Remélhetőleg jó versenyt fog futni október 3-án Párizsban az Arc-ban.”

 

SHARE THIS