/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

St Mark’s Basilica jövője bizonytalan – O’Brien felfedi a következő céljait

„Előbb visszatérünk a teljes, megszokott munkához, aztán megbeszéljük a többiekkel, hogy hogyan tovább”

 

Legalább egy hétre van még szükség ahhoz, hogy megszülessen a döntés az idei Irish Champion Stakes bajnoka, St Mark’s Basilica következő versenyéről Aidan O’Brien szerint, aki elárulta, hogy a Showfall és Love továbbra is a Prix de l’Arc de Triomphe pályáján Longchampban maradnak a hétvégi vereségek ellenére.Lehetséges, hogy az idén négy Group 1 versenyben veretlen, – beleértve a júliusi Coral-Eclipse-t is-, St. Mark’s Basilica visszavonul és a ménesbe kerül anélkül, hogy újra versenyezne, a Tarnawával vívott drámai leopardstowni küzdelme után. O’Brien azt mondta: “St Mark’s Basilica győztesként jött ki a versenyből. Ennek ellenére egy hétig, akár tíz napig még nem születik döntés a sorsáról. Előbb visszatérünk a teljes, megszokott munkához, aztán megbeszéljük a többiekkel, hogyan tovább.”

Forrás: racingpost.com

O’Brien ugyan növelte Group 1 sikereinek számát, de Mother Earth szerencsétlen versenyben harmadik lett a Matron Stakesben, amikor a befutóban akadályozták. Snowfallt is megverték Franciaországban a zavaros Prix Vermeille-ben, míg Love egy bólintással kapott ki Petite Coco-tól a Group 2-es Blandford Stakes-ben.

Új tervet készítettek Mother Earth számára, míg Love és Snowfall továbbra is a Longchampban marad és futnak október 3 -án.

O’Brien így magyarázta: “Mother Earth most Ausztráliába megy. Október 30 -án a Golden Eagle-ben fut és van egy 2 millió dolláros kancaverseny is, ami jó lehet neki.” Hozzátette: “A Prix Vermeille előtt az volt a terv, hogy Snowfall az Arc-ban fut legközelebb. Nyilvánvalóan meglátjuk, hogy érzi magát a következő egy hétben, tíz napban. Ha minden rendben lesz vele, akkor az Arc-ban marad. Love Blandfordban futott, azzal a céllal, hogy meglássuk fusson-e az Arc-ban is. Szerintünk nagyon jó versenyt ment. Kilenc fontot (4,08 kg) adott egy 110-es kancacsikónak, szóval ez nagyon jó futás volt. Talajfüggő, hogy fut-e az Arc-ban. “

Point Lonsdale, aki a Goffs Vincent O’Brien National Stakes-ben második lett Native Trail mögött, valószínűleg nem áll starthoz többet ebben a szezonban, ellenben Bolshoi Balett és a Santa Barbara több amerikai feladatot fog kapni az elkövetkező hónapokban.

Forrás: racingpost.com

O’Brien így nyilatkozott: “Point Lonsdale valószínűleg befejezte a versenyzést erre az évre. Elég sűrű volt a szezonja, és vasárnap kemény pályán is futott, de így is nagyon jó versenye volt. Hogy igazságos legyek vele, most le kell állítani, ez már az ötödik futása volt kétévesként, így legközelebb jövőre találkozunk vele. Bolshoi Balett Franciaországból tért vissza, és Belmontba repült. Szombaton ott fog futni több, mint másfél mérföldön a Jockey Club Derby -ben.

Santa Barbara Keenelandbe megy. Október 9 -én ott lesz a First Lady Stakes és október 16 -án a Queen Elizabeth II Challenge Cup. Nagy valószínűséggel a Queen Elizabeth II. Challenge Cup -ban indul, de ezt később pontosítjuk.”

 

SHARE THIS