/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Az aggodalmak ellenére, remek formában az Arc favoritja, Tarnawa

„Leopardstownba indulva tudtam, hogy nagyszerűen van. A verseny reggelén majd kiugrott a bőréből!”

 

Dermot Weld megkönnyebbült, hogy a Prix de l’Arc de Triomphe új favoritja, Tarnawa sértetlenül úszta meg az Irish Champion Stakes-t. Bevallotta, aggódott, hogy a szupersztár kanca megsérül, hiszen a verseny utolsó szakaszában kemény, száraz talajon versenyzett. A múlt szombati, 1 millió eurós leopardstowni verseny csúcspontjához ért, amikor befutó egyenesben Tarnawa, Colin Keane és a kifelé sodródó St Mark’s Basilica csatáztak. A versennyel kapcsolatban vizsgálatot rendeltek el, de a helyezések változatlanok maradtak, háromnegyed hosszal győzött St. Mark’s Basilica.

Forrás: racingpost.com

A vereség ellenére Tarnawa lett az Arc favoritja a brit fogadóirodákban: 3-1 esély a Betfair-en, a bet365-n és a Paddy Power-en, a William Hill-en és a Sky Bet-en csak 5-2-es szorzóval áll.

Weld pénteken így nyilatkozott: “Jól jött ki a versenyből, nagyszerű formában van. Tekintettel arra, hogy a Leopardstownban teljesen a pálya széléig kisodorták, be kell vallanom, hogy aggódtam, hogy lesérült az ottani talaj miatt. Szerencsére jól van.”

Reagálva a versenyre és Tarnawanára, valamint arra, hogy sokak szerint az eddigi legjobbjától néhány kilóval maradt el a teljesítménye Weld hozzátette: “Leopardstownba menet tudtam, hogy nagyszerű formában van. A verseny reggelén majd kibújt a bőréből!

“Úgy teljesített, ahogy azt vártam. Rendkívül jól versenyt futott, nagyon elégedett voltam vele.”

Alig több mint két hét van hátra az Arc-ig – Weld szerint pedig ez a legnagyobb céljuk ebben a versenyszezonban -, a tréner úgy gondolja, az ötéves kanca pontosan ott tart, ahol szeretné, hogy tartson, amikor próbálják megnyerni Európa legrangosabb díját.

Így fogalmazott: „Sokat jött előre a leopardstowni első futásától az Irish Champion Stakes-ig. Az Arc-ig már nem fog sokat dolgozni – frissen fogjuk tartani a versenyre.”

 

SHARE THIS