/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Csak a Szél haza ért a nagydíjban!

Ismét egyel kevesebb nyeretlen kétévest számolhatunk, Disney in Red megnyerte az első futamot. Már az elején az élre tört, Dulcinea del Toboso pedig kitartóan a sarkában ügetett egészen a célig. Harmadikként Dusán ért célba, így papírforma eredmény született.
A második futam favoritja, Zara Mia ki lőtt a startnál, jó tempót diktált. Zsófi RG és Winner Boy jött fel mögötte. Az utolsó egyenesben bele húzott a favorit és könnyedén nyerte a futamot. Két hosszal mögötte ért célba Winner Boy, és ZimmeZoom ügetett fel a harmadik helyre.
A Nikita Díj elején a két esélyes külön versenyt futott. A pozícióját tartva Compact Boy ért haza, mögötte nem sokkal Celerina Boss futott be, meglepetésként Khedira futott be harmadikként.
A hosszútávú Poetica Saf Díj elején Aranypók startolt a legjobban, Dolce Dorel ekkor még hátul maradt. A táv derekán az egyenesben az egész mezőnyt megkerülve az élre tört. Ez a helyzet nem tartott sokáig, mert megindultak a favoritok is, és ismét átrendeződött a mezőny. A sorrend végül 4 – 1 – 6 lett, azaz Firefly Shadow, Best Boy és Messenger.
A Naná Díj kis mezőnye idei nyeretlen lovakat szólított a starthoz. Az egykori Derby győztes és visszavonuló Time To Say Goodby startolt a a legjobban hatvanadik versenyében. A mezőny libasorban haladt az utolsó kanyarig, majd a célba érve a Time To Say Goodby (5) – Gideon H. Renka (2) – Alexander U. R. (3) sorrend alakult ki.
Zum Glück kezdte a legjobban a Flinga Hendikepet, a favorit Bambino azonban a verseny kétharmadánál elugrotta magát. Az utolsó 150 méteren óriási hajrá után a Antónia Schwim – Trónörökös – Zum Glück sorrendben végeztek a lovak.
A fordulóstartos nagydíjban a két hároméves a beállításának megfelelően vezetett. Csak a Szél nagyon jó tempót diktált, sokáig megnyugtató volt az előnye. Az utolsó kanyarban előbb Zsenerőz, majd A befutóra fordulva Adriana Asti és Borutka is megjelent a frontban. Végül hiba nélkül Csak a Szél nyert Fazekas Imrével, mögötte Borutka és Adriana Asti futott be. A Juss Hendikep mezőnye szétszóródva startolt, a favorittal az élen. Mögötte Very Nice Photo majd Timiko haladt. A verseny végén óriási hajrá után a Ultimate Force (7) – Zénó Boko (6) – Very Nice Photo (3) sorrend alakult ki.

SHARE THIS