/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Marlon megtörte a jeget

A nyeretlen kétévesek versenyében jól együtt haladt a mezőny, majd a célegyenesben Saidin (4) tovább gyorsított és nyerte a nap első versenyét, mögötte Masamód (6) és Mishie Bel (3) futott be.
Az Árvízi Hajós Hendikepben könnyedén nyert Árnika (1) a jól sikerült startja után, mögé a mezőny hátuljáról nagy hajrával Szurya (2) jött fel, majd Feeting Vision (6) érkezett célba.
A Szatmári Díjban hátulról feljöttek a favoritok 2 – 7 – 6 sorrendben, azaz Bramastra, Impossible Star és Watch Me hozták a papírformát.
A kitűnő versenytechnikusról elnevezett futamban a Gáblik Antal Emlékverseny Hendikepben Belissima Mia szinte kilőtt a startgépből, vezetett és előnyét megtartva győzött. Mögötte szoros küzdelemben Marsellus Wallace (2) és Wasmy (3) értek célba.
A Zsibói Hendikep mezőnye jól együtt haladt, a favoritok a befutóban megindultak, majd Szokatlan (7) Nagy Tamással óriási csata után minimális különbséggel nyert Theblacklist (6) és Supergirl (5) előtt.
Az egyenes pályán futott Báró Wesselényi Miklós Emlékversenyben, a favorit Marlon szokás szerint nagyon jól kezdett. Ezúttal meg is tartotta pozícióját a célig és sok-sok helyezés után megtörve a jeget győzött. A nyerő mögött Nebáncsvirág és Báthory ért célba, így alakult ki a 2 – 3 – 1-es befutási sorrend.
A nap utolsó futama a “Teendők a lótenyésztés körül” Hendikep volt 12 lóval. Az utolsóként beálló szürke Brigetio DL szinte elsőként startolt és vezetett a verseny első felében. Később a favorit Phillipines (1) átvette a vezetést, és a célig megtartotta helyét Herastias (11) és Tűzfészek (3) előtt.
Folytatás jövő vasárnap 3 nagydíjjal, köztük a Magyar St. Legerrel.

 

SHARE THIS