/ by /   Friss hírek / 0 comments

Erdélyből a Hősök terére

Tamás Csaba galopp lovas a hétvégén a Nemzeti Vágtán az értékes harmadik helyezést szerezte meg Farkaslaka lovasként.

Mióta lovagolsz? Ki volt a társad a versenyben?
Régen kezdtem, már 8 éves korom óta lovagolok. A lovam Villám, 6 éves kisbéri herélt, kissé temperamentumos lovacska. Nagyon gyors és teljes szívét oda tette mind két napon. Nagyon meg vagyok elégedve vele.

Hol kamatoztatod lovastudásodat, hol dolgozol?
Az alagi versenyló tréningközpontban dolgozom, Kovács Bakos Szilvia és Kovács Sándor istállójában munkalovasként. Emellett csinálok egy kis saját lovardát Csomádon.

Mióta vagy a Nemzeti Vágtán?  Mi volt számotokra a legmegfelelőbb taktika?
Ez a negyedik Nemzeti Vágtám volt. Taktika? Egy jól felkészített ló kell. Mindenki nyerni akar, mindenki felkészült. Aztán a ló teljesítményétől függően lehet majd a versenytaktikát kialakítani.

Milyen települést képviseltél?
Farkaslaka községet képviseltem, sikerült megnyerni a Székely Vágtát másodjára, és szerettem volna egy dobogós helyet elérni a Nemzeti Vágtán is. Ez volt a legnagyobb tervem, mert még székely lovas nem volt dobogós. Komolyabban 4 hónapja készülök a vágtára, minden nap edzettem Kovács Sándor tréner segítségével.
Ez egy csapatmunka. Elsősorban kellett egy jó ló, egy jó háttér, akik szponzorálnak, Farkaslaka és Hargita megye Tanácsa sokat tett azért, hogy eljussunk idáig. Valamint egy nagyszerű tréner aki nélkül nem sikerült volna.

Milyen szakágban kipróbáltad ki magad korábban?
A díjugratásban is versenyeztem a galopp mellett. A díjugratás kicsit összetettebb, ahhoz kicsit több minden kell, de mindkettőt nagyon szeretem.

Kik kísértek el téged a versenyre?
A versenyen nagyon sok ismerősöm, barátom, rokonom ott volt, nagyon sokan szurkoltak nekem, és nagyon köszönöm nekik, ez egy hatalmas érzés.

Jövőre szeretnél indulni?
Most egyelőre pihenünk de nincs kizárva hogy jövőre is indulunk, hisz addig kell menni amíg székely győzelem nem lesz.

A díjátadásnál történt egy nem várt momentum. Mi volt pontosan?
A díjátadásnál megijedt a ló, de semmi komoly, mindenki jól van, gyakorlatilag nem történt semmi.

SHARE THIS