/ by /   Friss hírek / 0 comments

A mindig döntős Nagy Arnold

A galoppsportban dolgozó Nagy Arnold korábban a vajdasági Temerint képviselte és nekik nyert Fantáziával kétszer is Nemzeti Vágtát. Idén Heves települést képviselve a második helyen végzett a Hősök terén.

Nagyon szép eredményt értél el idén is a Vágtán, hány év munkája van benne? Mióta lovagolsz?
15 éve lovagolok, otthon a Vajdaságban kezdtem testvérem biztatására. Több galopp versenyben is lovagoltam, de ezt az elmúlt években háttérbe szorult.

Régóta ugyanazzal a lóval indulsz, milyen?
Fantázia egy 12 éves magyar sportló, már 5 éve hű társam a Nemzeti Vágtán! Elég ideges természetű, de rendkívül robbanékony és erős ló. Nem kívánhattam volna nála jobb lovat az elmúlt években!

Milyen települést képviseltél?
Fantázia a Temerini (vajdasági) Szabolcski család lova! 4 éven keresztül Temerint képviseltük a Nemzeti Vágtán, de idén másképp hozta a sors és a magyarországi Heves városának címere alatt vonultam be a pályára!

Lovadhoz milyen taktika illik a legjobban?
Már 5 éve versenyzünk együtt Fantáziával, ez idő alatt kétszer voltunk győztesek, kétszer harmadikok és egyszer másodikak. Az eredmény magáért beszél. Egy nagyon jó képességű ló, de sajnos most már felette is elmegy lassan az idő! Próbáltunk jó startokat venni, ez a mostani hétvégén elég jól sikerült is! Egy lovasnak fel kell tudnia mérnie lova képességét, mikor kell elindítania vagy ellenkezőleg, meddig várhat vele. Az előfutamban és a középfutamban próbáltam minél több energiáját megspórolni. A döntőben az elején nagyon akart menni, viszont tudtam ott még várnom kell. A végén pedig nem volt már annyi ereje, mint fénykorában. Ha nem is  tudtunk nyerni, nagyon örülök annak, hogy Szabadka lovasa Szabó Nikolett vert meg minket. Le a kalappal előttük és itt is szeretnék gratulálni nekik!

Változtattál valamit az idei felkészítésen?
Nem, nem változtattunk, évek óta Kálai Attila barátom készíti Fantáziát otthon a Vajdaságban. Mi, mint minden évben a győzelemért indultunk, viszont az idő elment felettünk, tudni kell mikor és hol kell abbahagyni! Nekünk Fantáziával ez volt az utolsó évünk a Nemzeti Vágtán! Most már élvezheti nyugdíjas éveit! Én pedig nem kívánok másik társat, hiszen nála jobbat találni sem lehetne! Nézőként és szurkolóként természetesen ott leszek a további években is!

Kik kísértek el téged a versenyre?
Párom Vámos Mercédesz kísért el. Ő is minden évben versenyzik a Nemzeti Vágtán. 2019-ben döntős lett és együtt lovagolhattunk a fináléban. Idén nyáron sajnos komoly lovas balesete volt edzésen és így ki kellett hagynia ezt az évet. Én igyekeztem a csúcson abbahagyni, viszont Merci indul jövőre, így már most izgatottan várjuk a jövő évet! Azt mondta idén jobban izgult mintha, lovagolt volna. Ő is azt szerette volna ha egy szép befejezése lenne Fantáziának és nekem, ami össze is jött hál istennek és beírtuk magunkat a Nemzeti Vágta történelmébe!
Ezért örök hála Fantáziának! Amint tudjuk meglátogatjuk otthon!

SHARE THIS