/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Ki nyeri vasárnap a Galopp Ligát?

Kilenc futam és 300 000 Forint jackpot várja október 10-én, vasárnap a galoppsport szerelmeseit 13:00 órától. Hendikep és nyeretlen versenyek mellett több nagydíj és Galopp Liga futam is színesíti a programot.

Hat kétéves telivér méri össze gyorsaságát 14:05-kor az év egyik legrangosabb csikóversenyében, a Szent László Díjban. Első esélyt képvisel a Blaskovich Ernő Emlékversenyben magabiztos győzelmet arató President (3), ezúttal idomárlovasával nyergében. A szaklap rajta kívül az első versenyében meggyőzően mozgó Golden Boy (1) és Stolen Dream (6) mellett tette le voksát. A verseny összdíjazása 3 millió forint, a táv 1400 méter.

Minden idők egyik legsikeresebb magyar zsokéjáról elnevezett futamban, a Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díjban hatan állnak starthoz. Az 1400 méteres versenyben remek esély az idén már négy versenyt nyert Vain Hope (5), istállótársa, Ocasio Cortez (4) és a hosszú kihagyás és gyógykezelés után újult erővel visszatérő Frankel ivadék, Blazing Comet (1), de egyik klasszis jelenléte sem hagyható figyelem nélkül. A futam egyetlen kétéves indulója Diablo Sts (6), jelenlétében az idősebb lovakat lovasaik ostor nélkül lovagolják.

A nap nyolcadik futama a 2021-es év utolsó Nemzeti Galopp Liga futama, a 2800 méteres Magyar St. Leger. A 4 500 000 Forint összdíjazású verseny topfavoritja a mindig hűséges Eggi’s Choice (4), jó eséllyel indul a Kincsem Díj negyedik helyezettje, Binabik (1), a Hazafi Díj nyerője, Envious (7) és a szerb tréningből érkező Ruler of The Path (5) is. Eggi’s Choice már egy jobb helyezéssel is megnyeri az idei Nemzeti Galopp Ligát!

A nap utolsó futamában a Mafe- Tattersalls Díjban összecsap többek közt Calabrese (2), a nyár végén szép ebreichsdorfi győzelmet arató Arktisz (1), a stabil formáját mindig hozó Charlie Firpo (3).

Ne hagyja ki az év utolsó Liga-futamát, találkozzunk 13:00-kor a Kincsem Parkban!

SHARE THIS