/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Vélemény az Őszi Kanca Díjról

A Derby győztes anyából született Csak a Szél változatos eredményeiről, és legutóbbi győzelméről beszélgettünk idomárjával, Fazekas Imrével.

 

Csak a Szél vagy ugrik, vagy hozza a versenyt. Mi nála a trükk, hogy ne ugorjon, hogy éri ezt el?

Valószínű apjától örökölte hevesebb vérmérsékletét, mivel anyja, Naná jóval kiegyensúlyozottabb idegrendszerű ló volt. A tréningek során kevés gond van vele, de versenyben mindig tud meglepetést okozni. Trükk nincs. Igyekszem úgy változtatni a felszerelését, hogy egyre biztosabban ügessen.

 

Könnyű vele dolgozni?

Egyelőre csak én járok ki vele, mivel komoly feladatai vannak, és igyekszem hogy minél jobban kiismerjem, és egymásra hangolódjunk.

 

Ilyen eredményeket várt tőle mikor idomításába került? 

Származása és külleme alapján igen. Csak a szél dédnagyanyját, Arienne I. T.-t Kaszás Gergő színművész a 90-es években vásárolta meg, és futtatta, majd tenyésztésbe kezdett. Csak a szél anyját, Nanát 2009-ben, kétéves korában adta idomításomba, és a következő évben a kanca Derby-győzelmével a csúcsra ért mint tenyésztő és futtató is. Ez a siker új lendületet adott Gergőnek, aki már azt tervezte, nem folytatja a tenyésztést. Hét évesen Naná is Rádihzára került, és Dr. Török Erzsébet és Dr. Török László szakmai felügyeletére lett bízva. Első három csikója mén lett, de egyik sem mutatott klasszist. ZimmeZoom és Bizony ám hendikepszinten aktív, eredményes versenyzők. Abrakadabra talán jobb lett volna náluk, de korán lesérült, így ez nem derülhetett ki. A negyedik csikó Csak a szél, egy kanca, istállónevén “Picúr”. Testvéreihez hasonlóan, ő is nagy reménységként érkezett hozzám. Gyorsasága, élénk természete hamar kiderült, és kétévesen könnyen fel tudtam készíteni.

 

Fog még futni idén? Mik a tervek?

A Ménesek Díjára készül, utána pár hónapos téli pihenőre küldöm. Tavasszal kezdem vele újra a tréninget, fő feladata természetesen a Magyar Ügetőderby lesz.

 

SHARE THIS