/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Copadelmundo a Magyar St Leger győztese

Favorit győzelemmel indult a vasárnapi galoppverseny, Amaranta (Májer Cintia) szaladt át a mezőnyön óriási lendülettel. Remekül tartották magukat a favoritok az utolsó 300 méterig a Nyeretlen Kétévesek Versenyében, ám Silenus (Jirí Palik) képes volt Triggert (Kolumbán Örs) maga mögött hagyni.

Realizálta esélyeit a Szent László Díjban President (Stanislav Georgiev). A távoszlopnál Golden Boy (Martin Laube) tűnt legnagyobb vetélytársának, ám a favorit a Blaskovich Ernő Emlékversenyhez hasonlóan most is impozáns győzelmet aratott.

Bábolnai tenyésztésű lovak játszottak főszerepet a Rapp Csaba Emlékverseny Hendikepben. Fej-Fej mellett fordultak az egyenesre, végül Kontroll (Panyi Mátyás) köszönt el a mezőnytől.

Hosszú kihagyás után látványos győzelemmel tért vissza a Frankel ivadék, Blazing Comet (Paizs Gábor) a Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díjban. Az ügető átjárót elhagyva feltűnt a frontban a hókás mén, a vezető pozíciót megszerezve pedig magabiztosan verte vissza Ocasio Cortez (Stanislav Georgiev) és istallótársa, Vain Hope (Jaroslav Línek) támadásait.

Sally Rose (Jirí Palik) kerekedett felül a Barna András Emlékverseny Hendikep mezőnyén, fél órával később Liebeskind (Süki Laura am.) nyert könnyen.

Második nagydíj győzelmét ünnepelhette a nap folyamán Pap Gabriella és Paizs Gábor. Startcél taktikával diadalmaskodott a Korinna Racing istálló lova, Copadelmundo állva hagyta a favoritokat 2800 méteren. A 3 éves mén ezzel a sikerével átlépte a 3 Millió forintos életnyereményt.

Gigászi küzdelemmel zárult a nap, a Mafe-Tattersalls Díjban Charlie Firpo (Martin Laube) galoppozott át elsőként a célvonalon szoros küzdelemben, Arktisz (Jaroslav Línek) és a régen látott Sambo (Bakos Gábor) osztoztak a dobogó alsóbb fokain.

 

Folytatás jövő héten, az Ászári Díj napján.

 

Képek forrása: Qnphoto

SHARE THIS