/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Erdei Péter Finnországban

Az idei Segédhajtó Európa-bajnokságon Erdei Péter képviseli színeinket. Hány versenyen fogsz részt venni?
A tervek szerint 4 versenyben indulok majd, a lovakat sorsolták. Amit tudok róluk, az alapján jó esélyű lovakat is kaptam. A startszámuk is kedvező, úgyhogy bizakodó vagyok, hogy jó sanszom van egy szép összetett eredményre.

Milyen egy ilyen neves versenyben képviselni a magyar színeket?
Igazán megtisztelő érzés ez, nagyon várom már a startot. Már gyerekként mindig szerettem ezeket a nemzetközi versenyeket és nagyon örülök annak, hogy a részvétel most nekem is megadatott.

Mekkora izgalommal várod a versenyt? Mikor utazol ki?
Szerencsére nem vagyok azaz izgulós típus, nyugodtan állok a versenysorozathoz. Kedden utazunk ki a barátnőmmel, és csütörtökön érkezünk haza Magyarországra. Szerdán kinti idő szerint 18:00 órakor indulnak a futamok, ami itthon 17:00 órát jelent.

Hány ország vesz részt ezen az EB-n? Kik segítették a felkészülésedet?
11 országból érkeznek versenyzők az információm szerint. Kolozsi László az idomárom, elsősorban vele készültem, de mindenben támogatott Kolozsi József is, és Veres László is segített a felkészülésben.

Édesapád révén hamar megismerkedtél a sporttal, mióta hajtasz?
Valóban apukám majd 50 évig dolgozott a lóversenysportban. 13-14 évesen kezdtem el egyre gyakrabban kijárni a pályára, így a lószeretet mellett az ügetősportból is egyre több minden ragadt rám. Két bátyám és édesapám is hajtott, így nekem sem volt más utam és büszke vagyok rá, hogy folytattam a családi hagyományokat. Már 4 éve van segédhajtó licencem, munkában és versenyben is nagyon szeretek hajtani, örülök, hogy a munkám lett a hivatásom.

Péter az alábbi időpontokban hajt:

18:07 – Magic Gas (3)

18:50 – Wall Street Comery (5)

19:37 – Bobby Blue Frido (3)

20:00 – Bella Bloom (5)

https://ejulkaisu.grano.fi/vermon_ravirata/31779716_vermo_ejulkka?fbclid=IwAR2CvJlsq0QVFJP0CHmCTa8zqXZ5dv71RzIV9M0nTGv5iCvxSP4kqqanESE#p=1

 

SHARE THIS