/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Idomári vélemény a Kállai Pál Emlékverseny- Budapesti Díjról

Blazing Comet a tavaszi Batthyányi-Hunyadi Díjban már mutatta, hogy nincs rendben, a melegebb időjárás sem kedvezett akkor. Ezt követően átesett egy gégeműtéten, ami szerencsére nagyon jól sikerült. – mondja Papp Gabriella idomár. – Amikor visszatért tréningbe nagyon figyeltünk rá, hogy a lehető legfokozatosabb felkészítést kapja.
Takarmányozása nem változott, de az egész edzésprogramja kitolódott, rengeteg idő kellett neki a felkészüléshez. Sokáig alapozó munkákat ment, ettől visszanyerte erejét, tüdeje is edződött.

Az eredeti terv szerint az Imperiál Díjban hoztunk volna ki szeptember elején, de nem mutatta magát kellőképpen, így még több időt kapott. Több lovunk is segítette a felkészülésben, változatos munkákat kapott a verseny előtt, állandó munkalovasai, Paizs Gábor és Makovicki Ákos szerint is biztatóan dolgozott már az elmúlt két hétben.
A lovasválasztás egyértelmű volt, fontos volt, hogy Gábor el tudja találni a megfelelő utazósebességet, ne menjen helyből se túl sokat, se túl keveset.

Fotó: Qnphoto

Reménykedtünk benne, hogy valaki elmegy vezetni, de végül nem így lett . Nagy ellenfél volt Vain Hope, hiszen remek sprinter, de azt is tudtuk, hogy Ocasio Cortez és Levendula is nagyon tudnak jönni a végén. Szerencsére jól oldotta meg a lovas a feladatot. Blazing Comet gyors, egytempós és nincs kirobbanó végspeedje, de egészen elképesztő, hogy ilyen sebességet végig tud tartani. Ez az ő versenye volt, optimális volt gyakorlatilag minden körülmény, a talajtól kezdve az időjárásig.

Nem viselte meg a futás, friss, jól érzi magát. A tervek szerint idén még lesz egy feladata, Olaszországban fog starthoz állni október végén vagy november elején. A telet Alagon fogja tölteni, a következő szezont pedig mindenképp korábban kezdi, a melegebb idő beköszöntével pedig ismét pihen egyet őszig.

SHARE THIS