/ by /   Friss hírek / 0 comments

Lóverseny a Spíler TV-n

Holnap, azaz 16-án, szombaton délelőtt 10:45-kor debütál a Hippodrom és Lovarda Magazin a Spíler 1-en! Az ugyanezen a néven futó újság kvázi tv-s változatát tekinthetik meg nézőink ezentúl hétről hétre. A szombati bemutatót követően kedden és szerdán este a Síler1 és a Spíler2 csatorna megismétli az éppen aktuális számot.

Nagyon vártuk már, hogy egy lovis műsor ismét feltűnjön valamelyik sportcsatornán, és lám, ennek is eljött az ideje.

A műsort Kőmíves Péter szerkeszti, illetve vezeti, ám a műsorvezetésben segítségére lesz Suták Csenge, pályánk (el)ismert zsokéja. Velük beszélgettünk a Hippodrom és Lovarda Magazinról.

Péter, hogyan született meg az ötlet, illetve mi vezetett a megvalósulásához?

Lapunk, mely jövőre ismét havi rendszerességgel jelenik majd meg, szemben az idei kéthavi periodikával, szükségesnek tartotta, hogy más médiumban is jelen legyen. Szerencsére sokan olvasnak bennünket, számtalan emberhez jutnak el beszámolóink, interjúink. Szűcs Balázs, a lap alapítója segítségünkre volt, amikor kitaláltam ezt a műsort. Tudnivaló, hogy Balázst egyre jobban bűvkörébe vonta a lóverseny. A régebbi fogadók emlékezhetnek, hogy annak idején akkori lapjával, a Jokerrel több évig amatőrhajtó versenysorozatot támogatott az ügetőn, majd a lap megjelenése után az esztendő egyik legjelentősebb sprinter futamát is támogatja névadóként, szponzorként. Mivel pedig televíziós producerként is dolgozik, nem volt nehéz meggyőznöm arról, hogy hiánypótló lenne egy ilyen műsor, a Kincsem Park pedig szíves együttműködő partner azzal, hogy átadja a verseny videókat.

 

És te, Csenge, hogyan kerültél a képbe?

Az újság második évfolyama óta írok a lapba. Péter egy rovat vezetését bízta akkor rám, a Zsokészemmel-t, s mivel alapból érdekel a média, időközben a TV2 szerkesztő-műsorvezető iskoláját is elvégeztem. Aztán amikor konkretizálódott az ötlet, megkeresett, hogy lennék-e a műsorvezető-partnere? Természetesen örömmel mondtam rá igent. Az volt a kérése, hogy próbáljak egyszerre lenni szakértő és műsorvezető. A feladat nem könnyű, de azt hiszem megbirkózom vele. Én a galoppban vagyok járatos, ő az ügetőben, hiszen hajtott, úgyhogy folyamatosan kérdezgetjük egymást.

 

Mit tartalmaz egy-egy adás?

Elsősorban a lóversenyre – ügető, galopp – koncentrálunk, de kameránkkal lovardákba is ellátogatunk és lovasversenyekről szintén tudósítunk – árulta el Péter. – Műsorunkban ne az aktualitást keressék, hiszen a hosszabb átfutás miatt magazin-jelleggel működünk. Bevallom, inkább a laikusokhoz szeretnénk szólni, alapfogalmakat elmagyarázni nekik. Hiszem, hogy ez a sport népszerűsítésében is segít majd.

 

Mi lesz az első számban?

A Lóverseny- és Food Truck Show legkiemelkedőbb futamait elevenítjük fel, és elemezzük, no és betekintünk a Nemzeti Vágta kulisszái mögé is. De azt javaslom, nézzétek meg, és ne csak most, hanem minden héten! – mondta Csenge.

SHARE THIS