/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek, Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Vain Hope a 2021-es Nemzeti Galopp liga győztese

Duplázott 2021-ben Stanislav Georgiev a Galopp Ligában, lovas és idomár kategóriában sem akadt ellenfele. Előbbiben 170 pontot gyűjtött, utóbbiban 291-et, ezzel övé lett a 250-250 ezer Forintos díj. Idomítottjai idén is remekül teljesítettek, a győztes telivér Vain Hope lett 80 ponttal, így megerezve a 2 500 000 Forintos pénzjutalmat, a második helyen Eggi’s Choice végzett, ezzel 600 000 Forint nyeremény járt.

 

Hogy telelt Vain Hope, hogyan készültetek a szezonra? Mi volt a fő célkitűzés a 2021-ben?

Jól telelt, kondíció munkákat kapott, majd a szezonhoz közeledve elkezdtünk komolyabban dolgozni. – mondja Stanislav Georgiev a ló trénere. – Rutinos ló, megvan a fix távja, így már megvannak a szokásos versenyei. A tulajdonosokkal közösen döntünk arról, hogy pontosan melyik versenyben áll starthoz, de abszolút nem céltudatosan választunk Liga Futamokat.

Melyik versenyét emelnéd ki? Okozott esetleg csalódást a szezon során?

Csalódást nem okozott, mindig hozza a maximumot. Egész évben jól teljesített, a szezon eleji felhozó versenyeiben nem volt olyan erős, de természetesen így is nagyon elégedett vagyok vele. Ha egy versenyt emelhetek ki, az a Kozma Ferenc Emlékverseny. Fantasztikus teljesítményt nyújtott, verte a külföldön is mindig bizonyító favoritot,  Crushing Powert, aki nem sokkal korábban remek formát futott magasan jegyzett olasz versenyben.

Egyértelműen rövid távú ló, de láthattuk 1000 métertől 1400 méterig versenyezni. Mi lehet számára a legideálisabb táv?

Véleményem szerint 1200 méter a kedvence, de mint azt számtalanszor bizonyította már van benne annyi klasszis, hogy valamennyivel rövidebb és hosszabb távon is tudjon bizonyítani.

Mi a tervetek a szezon hátralévő részére, illetve adódik a kérdés, hogy marad tréningben jövőre is?

Ebben a versenyszezonban már nem lesz több feladata. Rendben van, egészséges, de idén már nem fut többet. Októberben és novemberben továbbra is dolgozni fog, decemberben pedig kap egy teljes hónap pihenőt. Egyértelmű, hogy marad tréningben, jövőre 5 éves lesz még csak, azt gondolom még erősebb lehet, mint az idei évben. Maximum 6-7 versenye van egy évben, egyáltalán nincs kizsigerelve, így még több erőtartaléka lehet.

Minek köszönhető, hogy ismét sikerült nyerned lovas és idomár kategóriában is?

Bevallom őszintén, nem követem figyelemmel a pontversenyt év közben. Úgy gondolom, mint minden egyéb győzelmet, ezt is az istállóforma hozza. Nekem ez a fontos, hogy összességében is jól teljesítsünk.

Szorgalmasan dolgoztok, soha nincs megállás. Miből tudsz erőt meríteni a mindennapokhoz?
Fanatikus vagyok, az életem a lóverseny. Szeretem a lovakat, szeretek dolgozni velük, a munkám a hivatásom. Erőt ad minden újabb siker, segít tovább lendülni a nehézségeken, olyankor érzi az ember, hogy megéri a rengeteg befektetett munka, idő és energia. Ezenfelül motivál a csapat, akikkel nap, mint nap keményen dolgozunk egy közös cél érdekében.

Mi az a három dolog, ami a legfontosabb ahhoz, hogy valaki sikeres idomár legyen?

Első sorban szükségesek a jó tulajdonosok. Fontos a kompromisszumképesség, a kommunikáció, a bizalom és hogy jól tudjunk együttműködni. Elengedhetetlen egy jó csapat, hiszen ez az egész mozgatórugója. Nélkülözhetetlen, hogy teljes mértékben összecsiszolódjunk. Hálás vagyok, hiszen kiváló csapatban dolgozunk. Sokat köszönhetek nekik. Végül pedig nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy szerencse is kell. Sőt, nagyon sok múlik rajta.

Melyik volt a legemlékezetesebb versenyed idén lovasként és idomárként?

Lovasként a Milleniumi Díj győzelem Golden Sea nyergében. A kanca ismét igazolta klasszisát és hatalmas szívét. Idomárként a Nemzeti Díj felejthetetlen élmény, hiszen házibefutót ünnepelhettünk.

Mi az, amit idén másképp csináltál, mint tavaly?

Igazából semmit, az eddigi szisztéma szerint dolgoztunk ebben az évben is.

Milyen terveid vannak a jövőt illetően? Van fő célod 2022-ben?

Nem szokásom ennyire előre tervezni, az élet megy tovább a megszokott rend szerint. Továbbra sem lazsálunk, arccal előre, és gőzerővel végezzük a dolgunkat ezután is. Nem mondanám fő célnak, de egyértelműen motoszkál a fejemben az áhított 100. Magyar Derby megnyerése. Bízom benne, hogy lesznek számba vehető indulóink, hiszen jelenleg több biztató kétéves van az istállóban.

SHARE THIS