/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Idomári vélemények a szombati ügető futamokról

Köztársasági Díj

Janko Sagaj
Maugli (1)
Minden lovammal nagyjából ugyanúgy dolgozom versenytől függetlenül, csak akkor módosítok rajta, ha a lovaknak valamilyen mozgás- vagy egészségi problémájuk van. Ez heti két alkalmat jelent egy 1000 m-es körpályán Ljutomerben (nincs egyenes pálya), akkor is, ha az időjárási körülmények nem a legmegfelelőbbek egy rövid tréninget akkor is tartok.
Maugli munkáját tekintve mindig nagyon jól dolgozik, nagyon élvezi a futást. Mindig a legjobb eredményben reménykedem, úgy gondolom, hogy a legutóbbi két versenye után ő a Köztársasági Díj favoritja. De persze az ügető egy sport, sok minden megtörténhet, ha túl sokat várunk előre, az nagyon kellemetlen lehet a verseny után, ha nem érjük el ezeket az elvárásokat. Sok jó ló is van a versenyben, így ha nem hibázunk a futamban, akkor az élmezőny közelében végezhetünk.
Ellenfelek lehetnek Zsenerőz, Alfa Boy, Bonaparte Boss, Vittorina Jet, és Zante Font – mind nagyon jó lovak, jó trénerekkel és hajtókkal.

Angyal Andor
Zsenerőztől (2) a megszokott jó futást és győzelmet várom. Maugli lesz a legnagyobb ellenfele, a
távval nem lesz gondja, jó startszámot kapott, így remélem minden jól alakul.

Goran Zolnaji
Zante Font (3) egy hónapos kihagyás után indul, ami számára kevésbé kedvez, de a táv megfelelő, bízom a legjobbakban.

Dusan Zorko
Vittorina Jet (4) nem sokat pihent most, mert múlt vasárnap indult Ljutomer-ben, ahol a rossz időjárási körülmények ellenére is könnyen nyert, tehát nagyon jó formában van így pénzes helyre várom. Legnagyobb riválisa Maugli, hisz egyértelműen ő a mezőny legjobb lova.

Hajnal Tibor
Alfa Boy (6) már korábban bizonyított hosszútávon, jól dolgozott, így tisztes helytállását várom.

Borutka (7) még nem futott korosztályán kívüli mezőnyben, de felkészülése alatt jól dolgozott.

Branislav Mukity
Aerobic Bi (8) A szokásos munkákkal készült ahogy az eddigi szerbiai versenyekre. Nagyon jó formában van, a nyáron is bomba formát mutatott, és rengeteget javult. Nyert Szabadkán, ahol hasonlóan hosszú távon futott, habár nem volt túl gyors a mezőny, de jó időt ért el. Ezután megnyerte a legnagyobb összdíjazású szerb versenyt 2200 méteren, nagyon jól futott és szerencsés versenye is volt. Következő versenyén pataproblémája miatt csak harmadik helyezést ért el, de most már remélem, hogy teljesen felépült.
Ebben az erős mezőnyben nehéz dolga lesz, gyakorlatilag mindenki ellenfél számára, és a startszáma sem kedvez neki. A 8-as nem túl szerencsés, és így nem várok tőle pénzes helyezést. Mindezek ellenére bízom benne és jó futását várom, a tulajdonosa szerette volna, hogy induljon ebben a versenyben.

88. Kétévesek Nagydíja

Goran Zolnaji
Dasha Ville CD (1) Jó formában van, erős a mezőny, így tisztes helytállását várom.

Disney in Red (4) Jól dolgozott, bízom benne és tőle is tisztes helytállását várok.

Kolozsi László
A favorit szintem verhetetlen. Dusán (5) jó formában van, akár felállhat a dobogó harmadik fokára is. Legutóbbi versenyén hátra szorult és a lassú tempó nem tetszett neki, most ebből tanulva indul majd.

Horváth Zoltán
Dulcinea del Toboso (6) jókedvű és jó formában van. Hosszú munkákkal készítettük fel, és ebben a versenyben pénzes futást várok tőle, de nagy ellenfele lesz Diamond Ville és Devoted. Idei utolsó futása lesz, ezután téli pihenőjét kezdi, remélem szépen fejezi be a szezont.

Kárai József
Dore (7) jókedvű, a szokásos munkáját kapta, folyamatosan javul, így tisztes helytállását várom.

Csordás Emil
Devoted (3) utolsó futása nem volt túl szerencsés. Nagyon féltem, hogy ez a verseny megviselte őt, mint kétéves versenylovat, de szerencsére jól vette ezt az akadályt. Friss, egészséges és javulást is mutat, nagyon remélem, hogy topjával jelentkezik ebben a futamban.

SHARE THIS