/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Lyreen Mover Díj

I. futam Lyreen Mover Díj S1/S2

  1. Olimpia
  2. Alex
  3. Vienna
  4. Hurricane Bella
  5. Nairobi
  6. Lala

A pénteki versenynap első futamában 280m-en álltak starthoz az agarak. A mezőny szinte egyszerre lépett ki a boxból, Olimpia azonban métereken belül az élre tört. Az egyes kanyarban már szorosan mögötte futott Nairobi és Lala, akik mindketten most debütáltak a Kincsem Parkban. Olimpia szinte végig tartani tudta az előnyét, azonban az utolsó métereken Nairobi begyújtotta a tartalék rakétáit, megnyerve ezzel élete első Kincsem parki versenyét.
Befutási sorrend: Nairobi – Olimpia – Vienna
A győztes agár befutási ideje: 17.03
Gratulálunk tulajdonosának Tibi Popescunak és trénerének Ganyecz Mihálynak!

II. futam Lyreen Mover Díj S1

  1. Orlen
  2. Lee
  3. Chardonnay
  4. Ninja
  5. White Lady
  6. Borris

A startboxból Borris lépett ki elsőként, szorosan mögötte Lee-vel és Ninjával. Lee az első kanyar előtt már átvette a vezetést és egyre nagyobb fölényre szert téve végig tartani is tudta azt, megnyerve ezzel a nap második rövidtávú futamát.
Befutási sorrend: Lee – Ninja – Orlen
A győztes agár befutási ideje: 16.86
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Petz Lászlónak!

III. futam Lyreen Mover Díj Sprint Open

  1. Mayki
  2. Amy
  3. Magic
  4. Voice
  5. Cannonball
  6. Penge

A nap harmadik és egyben utolsó rövidtávú futamában szintén 6 agár állt starthoz, köztük több komoly favorittal. A start pillanatát Cannonball fogta meg a legjobban, szorosan a sarkában Voice-val, azonban Cannonball méterről méterre egyre jobban kivált a mezőnyből és bár Voice végig támadta őt, megelőzni a célegyenesig már nem tudta. A Lyreen Mover Díj nyílt osztályos sprint győztese ezennel Cannonball, aki fantasztikus teljesítménnyel és a nap sprint idejével utasította maga mögé a sorozatnyerő Voice-ot és Magic-et.
Befutási sorrend: Cannonball – Voice – Amy
A győztes agár befutási ideje: 16.71
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Novák Jánosnak!

IV. futam Lyreen Mover Díj A0/A1

  1. Honey
  2. Remény
  3. Boxer
  4. Arya
  5. Steed

Az este első hosszútávos futamán 5 agár állt starthoz, köztük egy, a közönség számára még ismeretlen agárral, Reménnyel. A start pillanatában Steed robbant ki elsőként a boxból, szorosan mögötte Boxerrel és Aray-val, azonban Steed már az első kanyar előtt olyan fölényre tett szert és tartotta is végig a célvonalig, melyet egyik ellenfele sem tudott behozni. A nevezett két Lyreen Mover ‘Drogba’ kölyökből az egyik ezennel megnyerte idei első 480m-es futamát, mellyel trénere külön büszkeséggel adózik a névadó Lyreen Mover emléke előtt.
Befutási sorrend: Steed – Boxer – Honey
A győztes agár befutási ideje: 29.27
Gratulálunk tulajdonosának Tenczel Gábornak és trénerének Susán Kittinek!

V. futam Lyreen Mover Díj A0/A1

  1. Sight
  2. Ashley
  3. Evelyn
  4. Black Fantasy
  5. Cowboy

A második hosszútávos futamban Black Fantasy jött ki elsőként a startboxból, de az egyenes vége felé már átvette tőle a vezetést Ashley. A kanyarból kijőve szétszakadt a mezőny és Ashley-vel az élen úgynevezett “gyöngyfűző” futamként futottak egészen a célig.
Befutási sorrend: Ashley – Black Fantasy – Sight
A győztes agár befutási ideje: 29.11
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Gulyás Balázsnak!

VI. futam Lyreen Mover Díj Open

  1. Iron Lady
  2. Cashen
  3. Joes Cody
  4. Dante
  5. Tamo Bolt
  6. Lucky

Az emlékverseny záró futamában eredetileg hat agár állt volna starthoz, azonban Joes Cody menet közben visszavonásra került. A start pillanatát a favorit Lucky fogta meg elsőként, mögötte szoros küzdelemben Tamo Bolttal és Dantéval. Iron Lady a kanyarban az élre tört és maga mögé utasította a többieket, Lucky azonban ekkorra már behozhatatlan fölényre tett szert, megnyerve ezzel a Lyreen Mover Díj Open versenyét.
Befutási sorrend: Lucky – Iron Lady – Cashen
A győztes agár befutási ideje: 28.86
Gratulálunk tulajdonosának Molnár Károlynak és Kolozsi Lászlónak, valamint trénerének Tenczel Gábornak!

Ezzel az évvel útjára indult egy hagyomány Tenczel Gábor felajánlásából, mely szerint a Lyreen Mover Díj 480m-es győztese egy évre hazavihet egy különleges vándorserleget, ami a klasszis névadó agár jobb első lábáról lett mintázva.

Fotók: The Sighthound Photographer – Szilárd Simkó

SHARE THIS