/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Novemberi Trófea és Kölyök Derby beharangozó

November 5-én pénteken a ‘Novemberi Trófea és Kölyök Derby’ elnevezésű versenynap keretében állnak újra starthoz az agarak. Az este folyamán hét futamban szurkolhatunk kedvenceinknek; három rövid- és három hosszútávú kategóriaversenyben, majd az est fénypontjaként a 480m-es Kölyök Derby-ben bemutatkozik és megmérettetik egymással hat, a közönség számára még ismeretlen fiatal agár.

De mi is az a Kölyök Derby pontosan és kik indulhatnak ezen a versenyen?
A magyar profi agárverseny szabályzat szerint a kölyök agarak 15 hónapos koruktól indíthatók hivatalos versenyben, addig az ún. “schooling”, azaz beiskoláztatás zajlik, ami a versenyzésre való több hónapos aprólékos felkészítést jelenti. A fiatal versenyzők 15 és 24 hónapos koruk között nevezhetők a Kölyök Derby-be, 24 hónapos koruktól már felnőtt agárnak számítanak és együtt futnak tapasztaltabb társaikkal.
Az idei Derby-re nevezett hat agárból összesen egy futott csak versenyben ezt megelőzően, a többiek mind most fognak debütálni a Kincsem Parkban is és magában a sportban is.

Az induló agarak és tulajdonosaik:

    1. Dexter – tulajdonosa és trénere Budai Pál János
    2. Shadow – tulajdonosa és trénere Szoboszlay Csilla
    3. Hurrikán – tulajdonosa és trénere Szajka Kálmán
    4. Mythic – tulajdonosa és trénere Bernáth Krisztina
    5. Hurricane Bella – tulajdonosa és trénere Tibi Popescu és Bogdan Varzaru
    6. Dark Star – tulajdonosa és trénere Tőzsér Tamás

A versenynap 18:00-kor kezdődik, a kölykök futamára pedig 19:47-kor kerül sor. Nagyon sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

A 2020-as Őszi Kölyök Derby Sprint győztese Tico Fless Jessy és tulajdonosa, Demjén Tamás

Fotók: The Sighthound Photographer – Szilárd Simkó

SHARE THIS