/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Novemberi Trófea és Kölyök Derby

I. futam – Novemberi Trófea S2

 1. Orlen
 2. Fernando King
 3. Donnie
 4. Zivatar
 5. Chardonnay
 6. Havanna

A novemberi 5-i versenynap első sprint futamában három újonc is starthoz állt, Fernando King, Zivatar és Havanna. A startot közel hasonlóan fogta meg mind a hat induló, azonban Donnie pár lépés után magabiztosan kitört a többiek közül, szorosan mögötte Havannával és Orlennel. A kanyarból szinte együtt jött ki Havanna és Donnie, majd a célegyenesben Havanna rákapcsolt és 5 század másodperccel megelőzve Donniet megnyerte a nap első futamát.
Befutási sorrend: Havannak (6) – Donnie (3) – Zivatar (4)
A nyertes agár befutási ideje: 16.96
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Németh Nikolettának!

II. futam – Novemberi Trófea S1

 1. Olimpia
 2. Booksy
 3. Mayki
 4. Vienna
 5. Borris
 6. White Lady

Az indulók közül Booksy lejelentésre került. A startot Mayki és Vienna fogta meg a legjobban, szorosan mellettük Olimpiával és Borrissal. Az első kanyarhoz érve szakadt szét a mezőny és vált ki belőle Mayki, akit ugyan végig erősen támadott Vienna és Olimpia, de innentől már nem csak hogy tartani tudta, de egyre növelte is előnyét, megnyerve ezzel a második sprint futamot.
Befutási sorrend: Mayki (3) – Vienna (4) – Olimpia (1)
A nyertes agár befutási ideje: 17.00
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Tőzsér Tamásnak!

III. futam – Novemberi Trófea S0/S1

 1. Lee
 2. Komi
 3. Pearl
 4. Magic
 5. Penge
 6. Jet Mac

A harmadik és egyben utolsó sprint futamban szintén 5 agár állt starthoz, Pearl lejelentésre került. A startot Penge és Jet Mac fogta meg elsőnek, szorosan a nyomukban a többi három versenyzővel. A mezőny a kanyarban szakadt szét és vált ún. gyöngyfűző futammá, amit Jet Mac magabiztosan vezetett egészen célvonalig, izgalmas küzdelemben mögötte Pengével és Magiccel.
Befutási sorrend: Jet Mac (6) – Magic (4) – Penge (5)
A nyertes agár befutási ideje: 16.73
Gratulálunk tulajdonosának Mocher Tamásnak és trénerének Ganyecz Mihálynak!

IV. futam – Novemberi Trófea A1

 1. Sight
 2. Nairobi
 3. Evelyn
 4. Black Fantasy
 5. Arya
 6. Boxer

Az este első hosszútávú futamában közel egyszerre fogta meg a startot Arya és Nairobi, de szorosan mögöttük jött ki Black Fantasy és Boxer is. Az első egyenes végére Nairobi – akinek az öt tapasztalt agárral szemben eddig mindössze csak egy versenye volt – átvette a vezetést, melyet a második kanyar kivezető szakaszáig tartani is tudott, ahol viszont az őt végig erősen támadó Black Fantasy begyújtott, és ahogy mondani szokták, állva hagyta a mezőnyt, méterről méterre egyre nagyobb fölényre szert téve, hogy aztán elsőként fusson át a célvonalon.
Befutási sorrend: Black Fantasy (4) – Evelyn (3) – Nairobi (2)
A nyertes agár befutási ideje: 29.21
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének dr. Svoren Szilviának és dr. Svoren Ákosnak!

V. futam – Novemberi Trófea A0

 1. Iron Lady
 2. Cashen
 3. Raven
 4. Tamo Blake
 5. Tamo Bolt
 6. Steed

A startot Steed és Tamo Blake fogta meg elsőnek, szorosan a nyomukban Tamo Bolttal és Iron Lady-vel. A tömbből az egyenes végére a futam egyetlen szukája, Iron Lady vált ki és vette át a vezetést, majd magabiztosan egyre csak növelte fölényét a mögötte egymással csatározó kanokkal szemben és óriási örömöt szerezve tulajdonosainak, alomtestvére, Black Fantasy után ő is megnyerte a futamát.
Befutási sorrend: Iron Lady (1) – Raven (3) – Steed (6)
A nyertes agár befutási ideje: 29.00
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének dr. Svoren Szilviának és dr. Svoren Ákosnak!

VI. futam – Novemberi Trófea AA0

 1. Amy
 2. Ashley
 3. Joes Cody
 4. Szöszi
 5. Hero
 6. Rambo

Az este második nyílt osztályos futamának nagy favoritjai mellett starthoz állt a közönség egyik rég nem látott kedvence Szöszi is, aki hosszú kihagyás után tért vissza hozzánk. A start pillanatát Rambo és Joes Cody fogta meg elsőnek, majd métereken belül kivált közülük Hero, aki át is vette a vezetést, azonban az első kanyarba érve már egy fej hosszal megelőzte őt Joes Cody. A kanyarban is és a túloldali egyenesben is óriási küzdelem folyt a két agár között, szinte végig fej fej mellett futottak, azonban az egyenes végére Joes Cody határozottan megelőzte a pályacsúcs tartó favoritot, s fölényét egészen a célig tartani is tudta, óriási meglepetést okozva ezzel mindenkinek.
Befutási sorrend: Joes Cody (3) – Hero (5) – Ashley (2)
A nyertes agár befutási ideje: 28.78
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Tarnai Lindának!

VII. futam – Kölyök Derby

 1. Dexter
 2. Shadow
 3. Hurrikán
 4. Mythic
 5. Hurricane Bella
 6. Dark Star

A nap záró, de egyben fő futama is a 2021-es Kölyök Derby volt, melyen hat fiatal újonc mérte össze gyorsaságát. A hat agárból öten életükben most álltak először starthoz, így minden szempontból izgalmas futamnak néztünk elébe. A startboxból Hurricane Bella tört ki elsőnek és hatalmas dinamikával azonnal az élre is tört, mögötte szoros küzdelemben Dexterrel, Dark Starral és Mythic-kel. A kanyarra már nagyon nagy volt Hurricane Bella fölénye a többiekkel szemben, azonban Mythic a túloldali egyenesben turbó fokozatra kapcsolt és átvette a vezetést Hurricane Bellától, majd fölényét egyre csak növelve, “utcahosszal” megnyerte az idei év Kölyök Derby versenyét!
Befutási sorrend: Mythic (4) – Hurricane Bella (5) – Dark Star (6)
A nyertes agár befutási ideje: 29.38
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Bernáth Krisztinának!

Fotók: The Sighthound Photographer – Szilárd Simkó

SHARE THIS