/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Helytállás Rómában

A Emir- Pula istálló és a Bálványos Kör lovai a kétéves Saidin és a négyéves Arktisz pályafutása legnehezebb versenyére készült Rómában. A csikó Gr3-as, a tavalyi Alagi Díj nyerő a világklasszisokkal tűzdelt Gr2-es 2000 méteres nagydíjban indult Jaroslav Línekkel. Ilyen magas szinten és erős nemzetközi konkurenciában ritkán futnak a magyar idomítású lovak. A közelmúltban több Álmodós ló és Nancho ért szép helyezéseket ezen a szinten. Utóbbi Gr2-es, majd Gr1-es sikere óta pedig jól tudjuk, hogy hazánkban is minden adott az ilyen szintű versenyekre való felkészülésre.

Molnár Orsolya idomár lovai közül előbb a kétéves Saidin futott. Sokáig jól tartotta magát, végül ötödik helyen végzett az 1800 méteres csikóversenyben, melyben négy díjat osztottak ki és az első 26.775 EUR volt.

A négyéves Arktisz nagyon erős mezőnybe került, a nagymúltú Premio Róma Italian Championsba. A Gr2-es besorolás és több, mint 200.000 Euró díjazás, sok jó lovat megmozgatott. Az olaszok klasszisai mellett, angol, francia és német lovak is érkeztek a 2000 méteres versenyre. A magyar ló tisztességesen helytállt és tovább javulva pályafutása legmagasabb formájával lett hatodik 16 hosszra a nyerőtől. A futamot nagy fölénnyel a többszörös Group győztes hatéves szürke világklasszis Skalleti nyerte francia tréningből, igazolva legmagasabb 121-es RP képességszámát a mezőnyből. Második a sokat fejlődő Flag’s Up lett Brentford Hope előtt. Arktisz mögött olyan lovak végeztek a tízlovas mezőnyben, mint a tavalyi Olasz Derby másodikja Cima Emergency, a Gr2-es nyerő Thunderman (106 RP) és az idei Olasz Derby első helyezettje Tokyo Gold (108 RP)

A hivatalos eredmények ITT, a versenyről készült videó ITT megtekinthető.

SHARE THIS