/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Appleby és Buick taroltak (videóval)

Írta: Kovács Botond.

Csak kapkodjuk a levegőt. Elkenték az amerikaiak száját az európai sárgák. Charlie Appleby és a Godolphin istálló feltette az i-re a pontot, fenomenális évet zárt a dubaji csapat.

Modern Games

A Breeders’ Cup három nagydíjában arattak a kék dresszesek a floridai Del Marban megrendezett Breeders’ Cupon, a telivérek világbajnokságán. A Juvenile Turfben a szupersztár William Buick hihetetlen hidegvérrel vezérelte győzelemre a Mohamed sejk által tenyésztett Modern Gamest (2019 sm, Dubawi – Modern Ideals, New Approach). A páros bemelegítésként szeptember végén a Tattersalls Stakest (Group 3) nyerte Newmarketben.

Space Blues

A Breeders’ Cup Mile-ban folytatódott a diadalmenet. Buick ezúttal Space Bluest (2016 sm, Dubawi – Miss Lucifer, Noverre) lovagolta át elsőként a célvonalon anélkül, hogy bárki kételkedhetett volna a páros szuperioritásáról. Egy hónapja a Prix de la Foret-ben ugyanez történt Longchamp-ban. Tenyésztő: Godolphin!

Yibir

A másfél mérföldes távon futott Breeders’ Cup Turfben mesterhármast ért el a megállíthatatlan Buick a fantasztikus Yibir (2018 sh, Dubawi – Rumh, Monsun) nyergében az idei Grand Prix de Saint-Cloud hőse, Broome előtt. Negyedik helyen minden turf-barát szíve csücske, a kőkemény és hűséges Japan ért célba. Yibirt is Dubaj emírje tenyésztette.

Döbbenetes tempó, verőfényes napsütés. Le a kalappal az amerikai szervezés előtt.

Mindhárom futam megtekinthető az alábbi linkekre kattintva vagy a keresőbe bemásolva:

https://www.youtube.com/watch?v=N_1od1PLa68

https://www.youtube.com/watch?v=QEsZgXAc_as

https://www.youtube.com/watch?v=B7uZV6DvhrY

SHARE THIS