/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Idomári értékelések

Kétévesek Kritériuma – Kovács-Bakos Szilvia

Mágnás Miska leginkább hosszú kondíciómunkákkal készült a versenyre, de ment egy-egy gyorsmunkát is. Keddi munkájában is tetszetősen mozgott, Suhanó Üstökös vezetett neki, nyergében -szinte- állandó lovasa, Dickinson Judit ült. A lovasítás nem okozott nagy fejtörést, Martin Laube sokat szokott nekünk lovagolni, szeretjük Őt foglalkoztatni és idén remek formában is van. Már az első versenyében mutatta, hogy szeret menni, így a taktika és az utasítás az volt, hogy ha nincs a versenyben tempó, akkor hagyja a saját, kényelmes ritmusával galoppozni, az utolsó 300 méteren pedig lovagolja haza. Ez pontosan így is történt, jól alakult a verseny. Nagy riválisnak tartottuk Régi Csibészt és a Szent László Díjban is sokat javuló Spartan Devil-t.


Idén már nem vár rá több feladat, kap egy téli pihenőt, hagyjuk egy kicsit fejlődni majd elkezdjük vele a téli alapozó munkákat, ahogy az időjárás engedni fogja. Az ideális távját még nehéz megjósolni, de a verseny alapján az 1600 méterrel nem lesz gondja. Jövőre klasszikus versenyekben szeretnénk indítani, ahol fokozatosan kiderül majd, hogy mennyire van benne állóképesség.

 

Lovaregyleti Díj – Csontos Pál

Calabrese nem kapott komolyabb gyorsmunkákat, így a szezon végéhez közeledve csak a kondíció munkákat ment és igyekeztünk frissen tartani őt, hiszen egész szezonban versenyzett. Jól alakult a versenye, az volt a szerencse, hogy nem volt túl erős a mezőny. Nem volt topformában, érezhető és látszott rajta is, hogy közeleg a tél és szüksége van a pihenőre. Avoiding Water volt nagy ellenfél, őt kellett szemmel tartani.

Idén már nem fog futni, kap egy téli pihenőt, jövőre pedig kizárólag a hosszabb távú versenyekre fókuszálunk. A tervek szerint egy itthoni felhozó verseny után felmerülhet annak lehetősége is, hogy külföldön próbálkozunk vele.

SHARE THIS