/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

WGO Bajnokság

Idén második alkalommal került megrendezésre WGO verseny a Kincsem Parkban, melynek névadója a világ versenyagarasait egységbe foglalni kívánó World Greyhound Organisation. A versenynapon hét izgalmas futamban álltak starthoz az agarak.

I. futam WGO Bajnokság S2

  1. Zivatar
  2. Lucy
  3. Adél
  4. Remény
  5. Tornádó

A nap első futamában az öt starthoz álló agárból hárman most debütáltak a Kincsem Parkban és magában a sportban is, Lucy-nek, Adélnak és Tornádónak ez volt élete első versenye.
Tornádó robbant ki elősnek a boxból, szorosan mögötte Adéllal és Reménnyel. Az első kanyarra felzárkózott Zivatar is leelőzve Adélt és Reményt is és a célegyenesben már fej-fej mellett futottak be alomtestvérével Tornádóval, mindösszesen 1 század másodperc különbséggel. A futam győztese célfotóval Tornádó.
Befutási sorrend: Tornádó (5) – Zivatar (1) – Lucy (2)
A győztes agár befutási ideje: 17.28
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Szajka Kálmánnak!

II. futam WGO Bajnokság S1

  1. Orlen
  2. Black Hawk
  3. Olimpia
  4. Nikita
  5. Alex

A start pillanatát közel egyszerre fogta meg az egész mezőny, majd az egyenes végére Black Hawk vált ki közülük, szorosan a sarkában Orlennel és Olimpiával. A célegyenesben Alex is felzárkózott melléjük maga mögé utasítva Olimpiát, így végül a három agár az előző futamhoz hasonlóan 1-1 század másodperc különbséggel ért célba. A futam győztese célfotóval Black Hawk, aki hosszabb kihagyás után tért újra vissza hozzánk.
Befutási sorrend: Black Hawk (2) – Orlen (1) – Alex (5)
A győztes agár befutási ideje: 17.17
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Pethő Istvánnak!

III. futam WGO Bajnokság S0/S1

  1. Lee
  2. Komi
  3. Penge
  4. Havanna
  5. Jet Mac
  6. Ninja

A startot nagyon szépen egyszerre fogta meg Lee és Jet Mac, szorosan mögöttük Komival, aki a kanyarhoz érve meg is előzte ellenfeleit. A második kanyarból kijőve még egy utolsó támadásba lendült Jet Mac, de megelőzni végül már nem tudta, így a harmadik futam győztese a nap legjobb sprint idejével Komi lett.
Befutási sorrend: Komi (2) – Jet Mac (5) – Havanna (4)
A győztes agár befutási ideje: 16.80
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Duli Zsoltnak!

IV. futam WGO Bajnokság A2

  1. Dexter
  2. Donnie
  3. Hurrikán
  4. Arya
  5. Holló
  6. Chardonnay

A startot Chardonnay fogta meg a legjobban, szorosan mögötte Donnieval, aki az első kanyarból kijőve meg is előzte őt. A mezőny többi tagja leszakadt a két agártól, akik nagyon szoros küzdelmet folytattak egymással. Donnie végig vezetett, azonban az utolsó egyenesben Chardonnay nagyobb sebességre kapcsolt és ezzel meg is nyerte a nap első 480-es versenyét.
Befutási sorrend: Chardonnay (6) – Donnie (2) – Arya (4)
A győztes agár befutási ideje: 29.54
Gratulálunk tulajdonosának Alexander Czarneckinek és trénerének Novák Krisztiánnak!

V. futam WGO Bajnokság A1

  1. Sight
  2. Nairobi
  3. Evelyn
  4. Fernando Jet
  5. Rambo

A startot Rambo és Evelyn fogták meg a legjobban, de métereken belül felzárkózott, sőt, meg is előzte őket Nairobi és Fernando Jet. A kanyarban Fernando Jet átvette a vezetést a mezőny fölött, azonban Rambo végig kitartóan támadta őt. Fernando Jet a célegyenes első feléig tudta tartani jó 2-3 hossznyi előnyét, azonban az utolsó métereken Rambo óriásit gyújtott és 2 század másodperccel megelőzve ellenfelét elsőként futott át a célon.
Befutási sorrend: Rambo (5) – Fernando Jet (4) – Evelyn (3)
A győztes agár befutási ideje: 29.07
Gratulálunk tulajdonosának Sandel Chimoaicának és trénerének Komáromi Dianának!

VI. futam WGO Bajnokság A0/A1

  1. Pearl
  2. Extra Daron
  3. Black Fantasy
  4. Steed
  5. Cannonball
  6. Tamo Bolt

A futamból visszavonásra került Pearl és Tamo Bolt, így csak négy agár állt starthoz. A boxból Steed tört ki elsőnek, szorosan a sarkában Black Fantasy-vel és Cannonballal. Az első kanyarban Black Fantasy átvette a vezetést Steedtől, de a szoros küzdelem tovább folyt kettejük közt, mígnem a hármas kanyarra Black Fantasy akkor fölényre tett szert, amit már egyik ellenfele sem tudott behozni, így a verseny győztese idei első 28-as idejével Black Fantasy lett.
Befutási sorrend: Black Fantasy (3) – Cannonball (5) – Extra Daron (2)
A győztes agár befutási ideje: 28.88
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének dr. Svoren Szilviának és dr. Svoren Ákosnak!

VII. futam WGO Bajnokság AA0/A0

  1. Iron Lady
  2. Ashley
  3. Joes Cody
  4. Tamo Blake
  5. Hero
  6. Szöszi

A futamból visszavonásra került Hero. A startot Szöszi fogta meg a legjobban, de Iron Lady, Joes Cody és Tamo Blake is szorosan a nyomában kezdték meg a futamot. A kanyarból kijőve a túloldali egyenesben óriási küzdelem zajlott Iron Lady és Szöszi között, akik majd az egész egyenest szorosan egymás mellett futották, a sarkukban Joes Cody-val. Az utolsó kanyarban is még kétséges volt melyikük tudja megelőzni a másikat, végül a célegyenesben Szöszi begyújtotta a tartalék rakétáit és nemcsak, hogy komoly fölénnyel megnyerte a nap záró futamát, de új pályacsúcsot is döntött a Kincsem Parkban!
Befutási sorrend: Szöszi (6) – Joes Cody (3) – Iron Lady (1)
A győztes agár befutási ideje: 28.50
Gratulálunk tulajdonosának Nemes Tibornak és trénerének Baranyai Ádámnak!

SHARE THIS