/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Zsoké champion – Stanislav Georgiev

Külön izgalom övezte az idei zsoké champion címért folytatott küzdelmet, egészen az utolsó futamokig nyitott volt a verseny a két toplovas, Stanislav Georgiev és Nagy Tamás között.
A kapuzáró reggelén mindössze egy egység előnye volt a címvédőnek és látva Nagy Tamás elmúlt időszakban nyújtott teljesítményét joggal gondolhattuk, hogy a trónkövetelő igencsak megszorongathatja Georgievet a kapuzárón.

A 3200 méteres Totalizatőr Hendikep Herastias (Nagy Tamás) sikert hozott, így győzelmeik száma egyenlő volt egészen az ötödik futamig. A Szunyogh István Emlékverseny Hendikep Ocasio Cortez – Georgiev duónak kedvezett, így ismét előnyt szerzett a korábbi bajnok.

Bebiztosította helyét a tabella élén, Spartan Devil nyergében is elsőként haladt át a célvonalon az Ürményi Díjban, ezzel győzelmei számát 29-re növelte.

 

97 alkalommal szállt nyeregbe a 2021-es versenyszezonban 29 sikere 29,9%-os nyerési arányt eredményezett, emellett 43 egyéb helyezést szerzett.

Nyolc nagydíjat húzott be, nevéhez fűződik az idei Batthyhány-Hunyadi Díj, a Milleniumi Díj, a Kozma Ferenc Emlékverseny, a Gróf Károlyi Gyula Emlékverseny, a Tattersalls – Overdose Díj, a Szent László Díj, a Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díj és a Lovaregyleti Díj megnyerése is, idei nyereménye 35 097 210 Forint.

Kitartóan küzdött a bajnoki címről éppen lecsúszó Nagy Tamás, 152-szer versenyzett, 27 alkalommal szerezte meg az elsőséget, 81-szer volt helyezett.Nyereménye 27 360 500 Forint, idén két nagydíjat húzott be.

Második Derby nyerését is elkönyvelheti magának, majd Shy Boy nyergében a Kisbér Díjat is megnyerte, a szezonban kétszer ünnepelhetett mesterhármast is. Négy versenyt nyert Szokatlan lovasaként, de Down Under, Chin Chin és Mr Penny nyergében is emlékezetes pillanatokat okozott.

Harmadik helyen végzett ifj. Kozma István, 99 versenyében 17 első helyet szerzett, hű társa volt Báthory, de Silver Pepper, Seventy Smile és Rudaiana is több győzelemhez juttatta.

Azonos nyerésszámmal (15) követi őket három zsoké, ám a második helyezések száma (19-10-7) és a pénznyeremény is a Gönczi Rebeka, Suták Csenge, Jozef Parigál sorrendet eredményezte.

Gönczi Rebeka karrierje legmagasabb pénznyereményét idén szerezte meg, 19 351 000 Forintot keresetek az általa lovagolt lovak összesen.

Három győzelmet aratott Levendula nyergében és habár sokáig kerülgették a célt Marlonnal, a szezon végéhez érve két jó versenyt nyert vele is.

Suták Csenge nyereménye 13 402 250 Forint, a legtöbb pénznyereményt Bánk lovasaként szerezte, de Cenzor és Nebáncsvirág is számos sikerhez segítette hozzá.

Jozef Parigál „csak” 80 versenyt lovagolt, ez volt eddigi legeredményesebb szezonja pénznyereményt tekintve 11 459 500 Forint. Csakúgy, mint tavaly, idén is hozzá kötődik a Hazafi Díj, idén Envious-t lovagolta győzelemre.

SHARE THIS