/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Ménesből ismét a turfra

The Last Lion

Írta: Kovács Botond.

Egy igazi érdekességre lettünk figyelmesek a minap. The Last Lion (2014 pm, Choisir – Mala Mala, Brief Truce) négy éves ménesi szolgálat után visszatért a versenypályára.
Mark Johnston idomítottja ragyogó kampányt zárt 2016-ban. A csikóként 82 ezer euróért vásárolt mén kétévesen megnyerte Sandownban a Listed besorolású Dragon Stakest (1000 m), Kemptonban a Group 3-as Sirenia Stakest (1200 m), és Newmarketben sem talált legyőzőre a Group 1-es Middle Park Stakesben (1200 m). Nem lényegtelen, hogy Ascotban második lett a Group 2-es Norfolk Stakesben, a goodwoodi Group 3-as Molecomb Stakesben, és a Group 2-es Flying Childers Stakes is majdnem az övé lett Doncasterben, ha nem kap ki ¾ hosszal.

Itt még ménesben

John Brown, Megan Dennis és társaik beérték a 12 futásból elért 4 győzelemmel, 4 második és 3 harmadik helyezéssel, valamint a 228 ezer font sterling feletti pénznyereménnyel, és úgy döntöttek, nem futtatják tovább kedvencüket, hanem először a Kildangan Studban, majd a Hedgeholm Studban állítják fel. Kapott a ló elég lehetőséget, ivadékai 19 versenyt nyertek, de közbeszólt a természet. The Last Lion egyre nehezebben tudta megtermékenyíteni a kancákat. Ami nem megy, azt ne erőltessük, gondolták a tulajdonosok, ezért idén nyáron kiheréltették The Last Liont, és visszaküldték Johnston mesterhez. Az első próbálkozás nem sikerült túl fényesen Listedben, de másodikra már elcsípett egy dobogós helyezést.

Al Kazeem

Történt már hasonló eset a közelmúltban. Al Kazeem (2008 pm, Dubawi – Kazeem, Darshaan) a 2013. évi Tattersall’s Gold Cup, a Prince of Wales’s Stakes, az Eclipse Stakes után vonult ménesbe, de hiába. 2014 nyarán ismét a pályán láthattuk, örömmel tapasztalva, hogy mit sem vesztett addigi gyorsaságából. Windsorban Winter Hill Stakest nyert (Group 3), egy évre rá Longchamp-ban Prix d’Harcourt-t, a Curragh gyepén pedig ráduplázott a Tattersall’s Gold Cupra.

Kingsgate Native

Kingsgate Native (2005 pher, Mujadil – Native Force, Indian Ridge) is a nagy visszatérők közé tartozik. A Cheveley Park Studban felállított mén nemzőképtelennek bizonyult, de így sem okozott csalódást új tulajdonosának, ismét gyepre lépve kétszer nyert Temple Stakest (Group 2, 1000 m) és egyszer Achilles Stakes (Listed, 1000 m) Haydockban.

Bízunk benne, hogy The Last Lion nevét ismét a nagydíj nyerők között látjuk, eredményeiről a későbbiekben még beszámolunk.

SHARE THIS