/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Mester Tréner Díj

A decemberi első versenynapon három sprint és három hosszútávú futamban álltak starthoz az agarak a Mester Tréner Díj keretében.

Mester Tréner Díj S2

 1. Fernando King
 2. Hurrikán
 3. Remény
 4. Shadow
 5. Peggy

A nap első rövidtávú futamában 5 agár állt starthoz, mind pályakezdő versenyzők, akik közül Peggynek ez volt élete első versenye. A start pillanatát Peggy és Shadow fogta meg a legjobban, majd Peggy az élre tört és egyre nagyobb fölénnyel magabiztosan vezette az egész mezőnyt. A kettes kanyarból kijőve a belül futó Hurrikán be tudta hozni jó 3 hossznyi lemaradását és a célegyenes előtti métereken már fej-fej mellett futottak Peggy-vel. A versenyt végül 3 század másodperc különbséggel Hurrikán nyerte meg.
Befutási sorrend: Hurrikán (2) – Peggy (5) – Remény (3)
A győztes agár befutási ideje: 17.43
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Szajka Kálmánnak!

Mester Tréner Díj S1/S2

 1. Orlen
 2. Vienna
 3. Lucy
 4. Arya
 5. Lala
 6. Tornádó

A második 280m-es futamban hat agár állt starthoz. A startot Orlen, Vienna és Lala fogták meg elsőként, szinte egyszerre, majd Orlen és Vienna szorosan egymás mellett futva átvették a vezetést a mezőny fölött. Az első kanyarban Orlen meg tudta előzni Viennát és onnantól kezdve már egyre csak növelte fölényét, magabiztosan megnyerve ezzel a futamot.
Befutási sorrend: Orlen (1) – Vienna (2) – Arya (4)
A győztes agár befutási ideje: 17.82
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Szajka Kálmánnak!

Mester Tréner Díj S0

 1. Olimpia
 2. Pearl
 3. Alex
 4. Tamo Blake
 5. Jet Mac
 6. Havanna

A nyílt osztályos sprint futamban eredetileg hatan álltak volna starthoz, azonban Pearl és Tamo Blake visszavonásra került. A startot Alex fogta meg a legjobban, szorosan mögötte Jet Maccel és Olimpiával. Az első kanyarhoz érve Jet Mac az élre tudott törni és egyre csak növelve előnyét vezető pozícióban is tudott maradni a futam végéig, hogy elsőként futhasson át a célon.
Befutási sorrend: Jet Mac (5) – Alex (3) – Olimpia (1)
A győztes agár befutási ideje: 17.31
Gratulálunk tulajdonosának Mocher Tamásnak és trénerének Ganyecz Mihálynak!

Mester Tréner Díj A1

 1. Sight
 2. Extra Daron
 3. Dexter
 4. Donni
 5. Hurricane Bella
 6. Ninja

A nap első hosszútávú futamában a hat agár közül Hurricane Bella fogta meg a legjobban a start pillanatát, és az első egyenesben vezette is a mezőnyt. Az egyes kanyarban picit kisodródott, mely előnyt Ninja ügyesen ki is használt és átvette a vezetést Bellától. Ninja folyamatosan növelte fölényét a túloldali egyenesben, mely fölényt a verseny végéig tartani is tudott, így magabiztosan nyerte az A1-es futamot.
Befutási sorrend: Ninja (6) – Hurricane Bella (5) – Extra Daron (2)
A győztes agár befutási ideje: 29.35
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Szilágyi Gyulának!

Mester Tréner Díj A0/A1

 1. Evelyn
 2. Fernando Jet
 3. Boxer
 4. Steed
 5. Tamo Bolt
 6. Chardonnay

A második hosszútávú futamból két agarat vontak vissza, Steedet és Tamo Boltot, így négyen álltak csak starthoz. A boxból Boxer jött ki elsőnek és hosszú métereken keresztül tartani is tudta előnyét, majd az első kanyar előtt beérte őt Fernando Jet, akivel a túloldali egyenesig szorosan egymás mellett futottak. Fernando Jet a kanyar után ugyan átvette a vezetést, azonban Boxer végig nagyon erősen támadta őt, majd a célegyenesben meg is előzte ellenfelét. A verseny utolsó méterein Chardonnay is gyönyörűen felzárkózott Boxer és Fernando Jet mögé, a három agár nagyon szorosan együtt futott, elsőként azonban Boxer futott át a célvonalon, megnyerve ezzel a futamot.
Befutási sorrend: Boxer (3) – Fernando Jet (2) – Chardonnay (6)
A győztes agár befutási ideje: 29.88
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Papa Adriannak!

Mester Tréner Díj A0

 1. Amy
 2. Ashley
 3. Raven
 4. Cannonball
 5. Rambo
 6. Lucky

A nap utolsó, nyílt osztályos futamából három agarat vontak vissza a tulajdonosok, Cannonball-t, Rambot és Lucky-t, így mindössze hárman indultak csak egymás ellen. A startot Raven fogta meg elsőnek, de szinte egyszerre robbant ki vele Amy és Ashley is. A három agár szorosan együtt futott egészen a kanyarig, ahol Raven tudott kiválni a csapatból elsőként és át is vette a vezetést. Innentől kezdve Raven végig tartani tudta az előnyét a mögötte egymással szoros küzdelmet folytató Amy és Ashley fölött, majd magabiztosan meg is nyerte a nap záró futamát.
Befutási sorrend: Raven (3) – Amy (1) – Ashley (2)
A győztes agár befutási ideje: 29.45
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Szegedi Istvánnak!

Fotók: The Sighthound Photographer – Szilárd Simkó

SHARE THIS