/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

A Magyar Derby nyerő Shy Boy az Év Lova 2021-ben

A tavalyi évhez hasonlóan idén ismét szavazással dőlt el az “Év Lova” cím sorsa. A szavazás során 6 csoport (5 szakmai szervezet és a közönség) véleményét vette alapul a versenyszervező, ez alapján alakult ki a végső sorrend.
Az idei évben is a következő csoportok, szervezetek szavaztak:

Versenyszervező – Eggi’s Choice
Magyar Lovaregylet – Eggi’s Choice
Magyarországi Galopp Versenylótenyésztők Egyesülete – Shy Boy
Magyarországi Angol Telivérfuttatók Egyesülete – Shy Boy
Galopp Idomárok és Lovasok Egyesülete – Vain Hope

Közönség –Shy Boy

Eggi’s Choice – 58 szavazat (8,7%)

Golden Sea – 58 szavazat (7,8 %)

Light Blue Sky – 96 szavazat (12,9%)

Shy Boy – 468 szavazat (62,8%)

Vain Hope – 65 szavazat (7,8%)

Az ajánlott öt telivér közül mindenki csak egy lovat választhatott. A szakmai szervezetek szavazataival holtverseny alakult ki Shy Boy és Eggi’s Choice között, így a közönség lett a mérleg nyelve! A közönségszavazásban toronymagasan Shy Boy nyert,  így 2021-ben Cirfandli után ismét hazai tenyésztésű ló nyerte el ezt a kitüntető címet.

Gratulálunk!

Shy Boy – 5 start, 2 győzelem, 8 942 000 Forint nyeremény

 Idei első versenyében második helyen végzett a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok egyik büszkesége, a hazai tenyésztésű Shy Boy. Ezt követő versenyében már az évjárat kiválóságaival küzdött meg, az Alagi Díjban közeli negyedikként ért célba. A Magyar Derbyben óriási meglepetést okozott, tovább javult és könnyedén hagyta állva a mezőnyt. Az nyár végi Nemzeti Liga futamban, a 2000 méteres Kisbér Díjban ismét elsőként galoppozott át a célvonalon, ezzel idei nyereménye 8 942 000 Forintra gyarapodott.
A szeptemberi nemzetközi Kincsem Díjban hatodik lett, a versenyben legaloppozták, ami befolyásolta a teljesítményét. A klasszis háromévesre gyógykezelés várt, így a szezon utolsó harmadában már nem versenyzett.

SHARE THIS