/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Mágnás Miska remekül futott Olaszországban (videóval)

Írta: Kovács Botond.

A büszke csapat

A Kétévesek Kritériumában brillírozó Mágnás Miska (2019 pm, War Command – Mizayin, Clodovil) idén kétszer lépett pályára a Kincsem Parkban. Elsőre harmadik helyen végzett Mocsinka Viviennel 1400 méteren, alig két hosszra a nyerőtől a tizenegy lovas mezőnyben. Egy hónapra rá azonban már magabiztosan nyerte a Kétévesek Kritériumát Martin Laubéval, az első futására nyeretlenségét elveszítő Régi Csibész és az azóta már szintén ünnepelt Spartan Devil előtt. A Sztankov Ákos színeiben futó pazar küllemű mén azonban nem vonult téli pihenőre a múlt heti kapuzárás után. Kovács-Bakos Szilvia idomítottja Itália felé vette az irányt, hogy a Listed besorolású, 1500 méteres Premio Criterium di Pisa-ban is megmutassa mit tud.

Mágnás Miska (1949), rendező: Keleti Márton

Toszkána egyik leggyönyörűbb városában tizenegy telivér állt starthoz a 38.500 euró összdíjazású futamban. A favorit Vincere Insieme volt, aki élete addigi három futásából kettőt megnyert, és már Group 2-ben is bizonyított. Sunny River győzelmében is bíztak a játékosok, ami nem csoda, hiszen ő is két verseny trófeáját vihette már haza.

A futam favorit győzelemmel zárult, Vincere Insieme (2019 pm, Exceed And Excel – Loritania, Teofilo) nyerte a versenyt Dario Vargiuval nyergében a veterán Alessandro Botti mesternek. Mágnás Miska hihetetlen energiával, és óriási kedvvel versenyzett, a remekül vett start után az élre állt, és káprázatos tempót diktálva elment vezetni. A távoszlopnál még Miskánkat láttuk elől, úgy tűnt, komoly esély van a győzelemre, de végül a favoritok felfutottak rá, és jó ötödikként ért célba a hazánkban is gyakran megforduló Andrea Fele kezében.

Gratulálunk a szép eredményhez, Mágnás Miskát nem árt komolyan venni a jövőben.

Az alábbi linkre kattintva a futam megtekinthető:

 

SHARE THIS