/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Ki lesz az Év Ügetőlova 2021-ben?

A tavalyi évhez hasonlóan idén is szavazással dől el az “Év Lova” cím sorsa. A szavazás során 6 csoport (5 szakmai szervezet és a közönség) véleményét veszi alapul a versenyszervező és ez alapján alakult ki a végső sorrend. Holtverseny esetén a Versenyszervező szavazata dönt.

Az idei évben a következő csoportok, szervezetek szavaznak:

Közönség, a Kincsem Park szavazó felületein
Versenyszervező
Magyar Lovaregylet
Ügető Tenyésztők Országos Egyesülete
Futtatók Egyesülete
Idomárok és Hajtók Egyesülete

A közönség az elektronikus felületen 2021. december 10. 12:00 – 2021. december 15. 23:59 között adhatja le a szavazatát. A szavazók között kisorsolunk egy Kincsem Parkos ajándékcsomagot!

Részletes játékszabályzat: https://kincsempark.hu/szavazz-az-ev-ugetolovara-2021-ben-es-nyerj-ajandekcsomagot-jatekszabalyzat/

Lássuk kik közül lehet választani!

Alfa Boy

2 győzelem – 3 470 000 Ft nyeremény

I. Ötévesek Nagydíja

IV. Nemzetközi Marschall József Emlékverseny (Gr3)

Egész évben tűzközelben volt, mérlege két győzelem és kilenc helyezés, rendre a legjobbak között. Felhozó versenye után erős küzdelemben szerezte meg a Night Lady Díj első helyét, amit szép helyezések követtek. Magabiztosan nyerte az Ötévesek Nagydíját a legkiemelkedőbb tudású évjárattársai előtt. Remek napot fogott ki a Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show hétvégéjén. Legjobb magyar lóként negyedik helyen végzett, hazánk egyetlen Gr 3-as versenyében. A kiemelkedően erős nemzetközi mezőnyben, a Marschall József Emlékversenyben, kis híján abszolút magyar rekordot ért el 13,6-as kilométerátlagot ügetve, ami így is korosztályos pályarekordnak számít az öt és idősebbek között. Ősszel ettől a teljesítményétől elmaradva főszereplő volt az év két utolsó Liga futamában is.

Borutka

2 győzelem – 8 070 000 Ft nyeremény

I. 107. Magyar Derby

I. Ménesek Díja

Nemzeti Ügető Liga győzelem

A háromévesen ranglistavezető kanca, idei felhozó versenye után a 112. Nemzeti Díjban állt starthoz. A HBV. istálló lova, jó idővel, fél hosszal maradt le a nyerőtől. Júliusban a legkomolyabb feladat várt rá, a 107. Magyar Ügetőderby, ahol az elmúlt két évtized legjobb mezőnye jött össze. A befutóban komoly támadást indított a sokáig vezető Bugatti SS ellen, aki a küzdelem hevében hibázott és a kizárás sorsára jutott, így ezt a klasszikus futamot az ekkor már fölényben ügető Borutka nyerte, Lakatos Csabával 17,6-os idővel. A Kanca Díjban hibázott, majd másodikként ért célba a nemzetközi 107. Hungária Díjban és az Őszi Kancadíjban is. Sűrű ősze volt, a hosszútávú, Köztársasági Díjban elért helyezésével újabb pontokat szerzett. Az év utolsó Liga futamában, a Ménesek Díjában pedig biztosan nyert Hajnal Tiborral, így ez a siker kettős győzelmet jelentett számára, hiszen értékes pontokhoz jutott a pontversenyben és ezzel az élen végzett a Nemzeti Ügető Liga kiírásban is!

Csak a szél

6 győzelem – 4 450 000 Ft nyeremény

I. Nemzeti Díj

I. Háromévesek Nagydíja

I. Őszi Kanca Díj

2020-ban a kétévesek ranglistavezetője volt, majd idén háromévesen, az idősebb lovak közt is megállta a helyét a kanca. Teljesítménye a korosztályában most is kiemelkedő volt, bár Kaszás Gergő színművész saját tenyésztésű lova, gyakori hibái miatt, több nagydíjat is elvesztett. A Nemzeti Díjban a későbbi Magyar Ügetőderby győztes Borutkát verte meg. Nyert az évjárat legfontosabb versenyében, a Háromévesek Nagydíjában és az Őszi Kanca Díjban is, Fazekas Imre idomárhajtóval. Ha a téli időszakban tud komolyodni, akkor 2022-ben is nagyon eredményes lehet.

Unno del Doumo

3 győzelem – 3 055 000 Ft nyeremény

I. Sennyey Géza Emlékverseny

I. Pulay Kornél Emlékverseny

I. Hippodrom és Lovarda – Sprinter Kupa

Csupán öt alkalommal állt starthoz a Simon’s istálló nyolcéves ménje 2021-ben, ennek ellenére nagyon szép szezont zárt és három győzelmet, valamint két, dobogós helyezést szerzett. A három sikere azért is kiemelkedő, mert mind a három nagydíj volt! A szezon első nagydíjában a Sennyeyben könnyen győzött, amit újabb nagydíjhelyezés, majd siker követett a Pulay Kornél Emlékversenyben. Az év egyik leglátványosabb és legszínvonalasabb versenyét hozta a Hippodrom és Lovarda Sprinter Kupa, Unno del Duomo-nak köszönhetően pedig magyar kézben maradt a verseny trófeája. A nyolcéves ménnek fantasztikus, 14,4-es idővel a régió két magas klasszisát, a szlovén Mauglit és a tavalyi elsőt, a szerb Amy del Duomo-t sikerült megelőznie.

Zsenerőz

5 győzelem – 4 440 000 Ft nyeremény

I. Dr. Vecseklőy József Emlékverseny

I. Pannónia Díj

I. Szent István Díj

Felépülve a betegségéből, a kétszeres Nemzeti Ügető Liga nyerő egyre jobb formával várta a nagy nyári versenyeket. A hazai tenyésztésű lovak számára kiírt Dr. Vecseklőy József Emlékverseny mindkét felvonását kiemelkedő teljesítménnyel nyerte meg, 14,8 és 15,4 idővel. A Pannónia Díjban is a remek formában volt és világ egyik legjobbja, Franck Nivard hajtóval magabiztos start-cél győzelmet aratott. Ezt követően Vince Béla lova a Szent István Díjban is hozta magát, könnyedén hagyta maga mögött a többieket. Folyamatosan futott ősszel is, de a nyári kiemelkedő teljesítményét már nem tudta hozni. Évek óta kimagaslóan szerepel, Magyar Ügetőderby győzelme és több, mint 22 millió forintos életnyereménye magáért beszél. A tervek szerint a szezon végén vonul vissza.

SHARE THIS