/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Herastias helytállt Dortmundban

Írta: Kovács Botond.

Ahogy arról korábban is hírt adtunk, Fodor Sándor lova, a Totalizatőr Hendikepet játszi könnyedséggel abszolváló Herastias (2017 pk, Kamsin – Hera Bonitas, Kaldou Star) Dortmundban zárta a szezont. A remek kanca tíz indulóból hatodikként ért célba.
A futamról beszámoló idomár elégedett az eredménnyel, és büszkén mondhatja, hogy túl van a külföldi tűzkeresztségen. Jozef Bojko pontosan betartotta az utasítást, Herastias keményen küzdött, a rendkívül mély pálya azonban nem kedvezett neki. Ennek ellenére sem a külföldi szerepléstől, sem a hosszú távú erőpróbáktól nem ment el a Főnix istálló tulajdonosának kedve, jövőre visszatérnek Dortmundba. Herastias jól utazott, és a nehéz futam után egészségesen indul vissza Magyarországra.

A Preis von Wetterstart Michael Figge idomítottja, Feuerspiel (2018 sm, Feuerblitz – Fly Osoria, Osorio) nyerte a favorit Igneo előtt. Herastiast cseppet hagyták figyelmen kívül a játékosok, nyerési esélye 9.7/1-en állt a start pillanatában, ezzel ő volt az ötödik legkedveltebb induló a tízlovas mezőnyből.

 

A hivatalos eredmények ITT megtekinthetők.

SHARE THIS