/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Szacharin is búcsúzik

A 2021. évi szezon utolsó versenynapján egy harmadik, nagyon sikeres kanca is befejezi versenypályafutását. Szacharin-t Kulik Ferenc tenyésztette Orosházán, jelenlegi tulajdonosa Gyolai Zoltán háromévesen vásárolta meg, és hagyta addigi trénerénél, Kolozsi Lászlónál.

Még ebben az évben aratta legnagyobb sikereit is idomárhajtójával, helyezve volt a Derby Kísérleti Versenyben, a 100. Magyar Ügetőderbyben pedig második lett Szerelmes R. mögött. Alig három hétre rá megnyerte a Szent István Díjat, így ő is bekerült a nagydíj győztesek népes táborába. Ősszel is erős volt, ezt bizonyítja, hogy harmadik helyen ért célba az Őszi Kanca Díjban is. Ötévesen sem hanyatlott a formája, hiszen a Pannónia Díjban, majd az Ötévesek Nagydíjában is ott volt a dobogón Kolozsi László hajtásainak is köszönhetően.

A következő szezonra már Papp Istvánhoz került idomításba és mindjárt nyert is vele egy napi főfutamot, majd újra harmadik lett a Pannónia Díjban méghozzá egyéni rekordot, 16,8-as időt ügetve.

Pályafutása: 104 startjából 14 alkalommal fordult vissza nyerőként, 11.635.000 forintot keresett. Szép búcsúra számíthatunk tőle, a Pintér Tamás „Oroszlán” Emlékverseny Hendikepben utoljára áll starthoz azzal a Kolozsi Sándorral a sulkyjában, akivel ötször is elsőként szelték át a célvonalat. A rutinos kanca marad tulajdonosánál és jövőre tenyésztésbe vonul.

SHARE THIS