/ by /   Friss hírek, Gyász / 0 comments

Schum György emlékére

A napokban Schum György barátunk, egykori munkatársunk elhunytáról értesültünk. Megdöbbentünk, mert a közelmúltban még közöttünk járt, éveken át szervezte a Konta Dezső Emlékversenyt, hozta és adta át a tiszteletdíjakat.

Fiatal korától kezdve, évtizedeken keresztül nagy odaadással, szakértelemmel szolgálta az ügetőversenyzést. A legnagyobb idomároknál dolgozott, Kovács János II.-nél, Istók Ferencnél, Bécsben Konta Dezsőnél és a többszörös osztrák champion, hajtó Európa-bajnok, Adolf Übleisnél.

Kiváló abrakmesterként hozzájárult az eredményekhez, a győzelmekhez. Minden siker alapja az istállómunka, a szakszerű takarmányozás, az ápolás, a ló egészségének, kondíciójának megtartása. Éber szemmel figyelte a rábízott ügetők étvágyát, kondícióját, viselkedését. Ha a ló végtagjain vagy mozgásán a legkisebb eltérést is észrevette, azonnal szólt az idomárnak, hívta az állatorvost. Főnökei ezért becsülték, a munkájával elégedettek voltak.

Az Übleis családdal hazatérése után is tartotta a kapcsolatot. Úgy tervezte, tavasszal meglátogatja az osztrák bajnokot.

Gyuri, emléked megőrizzük!

SHARE THIS