/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek, Uncategorized @hu / 0 comments

Már csak 11 nap és indul az agár szezon!

2021-ben május elején indultak csak el a Kincsem parki versenyek, idén azonban szerencsére nem kell ilyen sokáig várnunk, hiszen április 22-én a Szezonnyitó Nagydíjjal végre elindul a ’22-es szezon!

Az agarasok már tűkön ülnek, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a legutóbbi edzés napon összesen 63 agár vett részt, amivel óriási rekordot döntöttünk kétéves fennállásunk óta. És ez még csak a kezdet…! Sok az új, fiatal agár, akik idén fognak debütálni és legnagyobb örömünkre folyamatosan jönnek az új gazdik is, akik szintén részesei szeretnének lenni ennek az egyre népszerűbb fantasztikus sportnak.

Az idei év nagy újdonsága, hogy elindul a “paddock” működése is, amivel most már teljes mértékben a külföldi színvonal szerint versenyezhetünk. (A paddock az a helyiség, ahol a súlymérés és azonosítás után az agarak egy kényelmes, zárt, biztonságos helyen fekve várnak a futamukra.)

Egy kis szezon kezdő hangulat fokozó gyanánt íme néhány fotó és adat a tavalyi május 7-i Szezonnyitó Nagydíjról:

1. Az első sprint S1/1 futam győztese Duli Zsolt agara Komi (Runtastic Commander) lett 16.77-es idővel.

                                 

2. Az S1/2 sprint futamban 17.13-as befutási idővel Chilli (Stemgrove Chilli) állt a dobogó tetejére. Tulajdonosa és trénere Honti-Majoros Ildikó.

                                 

3. Az első S0-s futam győztese a 2021-es szezon ‘Év Sprintere’ díjat nyert agara, Jet Mac volt, aki 16.81-el nyerte meg futamát. Tulajdonosa Mocher Tamás, trénere Ganyecz Mihály.

                                   

4. A nap negyedik sprint futamában szintén S0 kategóriában a későbbi Magyar Derby győztes Champ (Springwell Champ) futott be elsőnek egy fantasztikus 16.44-es idővel, mellyel azóta is tartja a sprint táv pályarekordját. Tulajdonosa Petz László, trénere Bernáth Krisztina.

                                   

5. A hosszútávú, 480m-es A0/A1-es záró futamban Baranyai Ádám és Nemes Tibor közös tulajdonú agara Lemon Bale állhatott a dobogó legfelső fokára 29.22-es idővel. Trénere Baranyai Ádám.

                                     

Kíváncsian várjuk az idei első versenynap résztvevőit és eredményeit!

SHARE THIS