/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Beharangozó – Szezonnyitó Nagydíj

 

A 2022-es év első versenynapján a Szezonnyitó Nagydíjon öt futamban állnak starthoz az agarak. Bár a hivatalos edzések “csak” másfél hónapja tartanak, a készülés, mozgatás, sprinteltetés a téli pihenő után van, akinél már február óta tart. A versenyt megelőző két utolsó edzésen rekord számú agár vett részt – és ez még messze nem mindenki -, mely az idei szezonra nézve több, mint kecsegtető…
No de lássuk kik állnak starthoz az első napon!

 

  • Az első rövidtávú S2-es futamban a ’21-es szezon Év Champion Trénere címet nyert trénerének, Szajka Kálmánnak három agara is fut, Hurrikán, Olimpia és Tornádó, egyikük neve sem ismeretlen a közönség számára.
    A másik három agár azonban újonc; Blue Bell, Duli Zsolt 2 éves növendéke összesen 13 edzésen van túl tavaly és idén, és most végre versenyben is megmutatja magát. Meg kell hagyni, ritkán találkozunk ennyire intenzíven felkészített agárral. A futam legfiatalabbja Alexander, a tavalyi Derby győztes Champ kölyke, Petz László agara 4 edzés után áll starthoz. Kíváncsian várjuk vajon az alomból ő hozza-e apja gyorsaságát. Valerie, szintén Petz László Írországból importált fiatal agara.

A Kincsem Park tippje a futam kimenetelére: Olimpia (3) – Blue Bell (2) – Alexander (4)

  • A második sprint futamban S1/S2 kategóriában mérik össze gyorsaságukat az agarak. Sight-ot, Susán Kitti holló fekete agarát senkinek nem kell bemutatni, tavaly 13-szor állt starthoz, váltakozó, de szép eredményeket produkálva. Orlen szintén régi motoros, aki a tavaly év végi diszkelését idén két tiszta társas futamban javította, így szabad a pálya előtte. Donnie, Mocher Tamás agara idén is Ganyecz Mihály tréningezésében folytatja a versenyzést. A Lengyelországot képviselő Alex is maradt tavalyi trénerénél, Novák Krisztiánnál. Lee, Petz László agara tavalyi öt versenyéből egyet megnyert, kíváncsian várjuk idei eredményeit. Focus, a 2017-es év egyenes versenyeinek egyik sztárja, Deep Night kölyke, aki tavalyi három versenye után idén is starthoz áll a Kincsem Parkban.

A Kincsem Park tippje: Lee (5) – Sight (1) – Orlen (2)

  • A harmadik, S0/S1-es rövidtávú futamban mindössze egyetlen újonc lesz csak, Reggie, Papa Adrian Angliából vásárolt agara, aki OPEN kategóriában futotta kint majd minden versenyét, így komoly ellenfele lehet az itthoni mezőnynek, alig várjuk, hogy lássuk őt élőben! Komi, Duli Zsolt agara tavalyi 9 futásából mindössze 2-szer maradt csak le a dobogóról, vajon idén is hozza a szokott formáját? Amy és Sky idén töltik be 5. életévüket, így a futam veteránjaiként nagy öröm a részvételük, reméljük minél hosszabban láthatjuk őket ebben a szezonban. Menta, Magyar Tamás agara, szintén Deep Night kölyke tavaly kétszer állt starthoz nálunk, reméljük idén gyakrabban találkozunk vele. A futam hatodik indulója pedig a szintén jól ismert Cannonball, aki tavalyi négy versenyéből 2-szer állt a dobogón, reméljük idén is sok örömöt szerez tulajdonosainak.

A Kincsem Park tippje: Komi (1) – Amy (3) – Cannonball (6)

  • Nagy öröm számunkra, hogy nem csak, hogy lett már az első versenynapon 480m-es futam, de rögtön kettő is!
    Az első, A2-es futamban öten indulnak, Shadow, Szoboszlay Csilla agara, aki ebben a hónapban töltötte második életévét, tavaly már négyszer állt starthoz. Extra Daron szintén “öreg motorosnak” számít a pályán, hiszen tavaly 12-szer állt starthoz, váltakozó, de viszonylag kiegyensúlyozott eredményekkel. A futam üdvöskéje Bailey, Petz László saját tenyésztésű fiatal agara, kíváncsian várjuk debütálását. Lucy tavaly kezdte csak meg verseny karrierjét Lekrinszki Albert tréningezésében, aki maga is kezdő a sportban, így nagy öröm számunkra, hogy idén is találkozhatunk velük! A futam ötödik agara pedig szintén Lengyelországot képviseli, az Alexander Czarnecki tulajdonában és Novák Krisztián tréningezésében álló Chardonnay, aki tavaly az elsőtől az ötödik helyig mindent megjárt, így nehéz lenne tippelni idei teljesítményére.

A Kincsem Park tippje: Extra Daron (3) – Chardonnay (6) – Lucy (5)

  • A záró futamban szintén öten állnak starthoz. Cowboy, Novák János agara tavaly főleg sprinten indult, de úgy tűnt a 480m lesz a neki megfelelő táv, melyet már az első versenyen bizonyíthat is. Lulu, Ganyecz Mihály agara a Szilveszteri Nagydíjon debütált, és rögtön a második helyen végzett, kíváncsian várjuk idei eredményeit. Raven tulajdonost és trénert váltott a tél folyamán, az idei szezont Novák Krisztián tréningjében fogja tölteni. Ronnie a futam és a Kincsem Park újonca szintén Papa Adrián fiatal angliai agara, aki már 16, főként OPEN és A1-es futamot tudhat a háta mögött, mellyel komoly meglepetést okozhat itthon. Arya, Szajka Kálmán agara tavaly összesen 15-ször állt starthoz, mellyel a legtöbbet futott agarak egyike 2021-ben, akit jó eséllyel idén is gyakran látunk majd.

A Kincsem Park tippje a futam kimenetelére: Ronnie (5) – Raven (4) – Arya (6)

SHARE THIS