/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Szezonnyitó Nagydíj extrákkal

Izgalmakkal teli szezonnyitó versenynapon vagyunk túl, ahogy mondani szokták, “ha ezt túléltük, akkor bármit”… Aki ott volt tudja miről beszélek, hiszen az időjárás nemcsak, hogy kegyes nem volt hozzánk, de erősen próbára tette mind a szervezők, a stáb, és a versenyeztetők, mind a nézők kitartását, a ruhájukról nem is beszélve, ugyanis gyakorlatilag egész idő alatt intenzíven esett az eső. Nagy öröm az ürömben azonban, hogy a lelátón mindezek ellenére is meglepően szép számú közönség gyűlt össze és kifejezetten jó hangulat uralkodott egész este.
A nyitónap két nagy ‘backstage’ újdonsága, hogy egyrészt sikeresen debütált a “paddock” versenynapon is – azaz az agarak már nem csak opcionális ideig tartózkodtak a kennelekben, hanem az érkezés utáni azonosítást és mérlegelést követően a verseny egész ideje alatt az adott futamukig -, másrészt pedig megnyitott az agaras shop is, ahol verseny tápokat és speciális agaras kiegészítőket lehet venni edzés- és versenynapokon.

És akkor a lényeg, a Szezonnyitó Nagydíj öt futamának eredményei:
Az első futam győztese Szajka Kálmán agara, Olimpia lett 17.20-as befutási idővel, amivel hozta is a papírformát, mögötte magabiztos második hellyel az ifjonc Alexanderrel, akinek élete első versenyén ez egy igen szép eredménynek számít.
Befutási sorrend: Olimpia (3) – Alexander (4) – Hurrikán (1)

Az S1/S2-es futamot a Lengyelországot képviselő Alex nyerte meg, aki a tavalyi évet viszonylag gyengébben kezdte, majd az év végére már a dobogó első három helyezettje között végzett, azonban futamgyőztes most lett először, nem is akármilyen 16.94-es idővel!
Befutási sorrend: Alex (4) – Lee (5) – Donnie (3)

A harmadik sprint futamban már megjelent pár nyílt osztályos agár is, köztük a tavalyi év Szezonnyitó Nagydíj győztese Komi és a futam rangidős versenyzője, Amy is. Az ’22-es év első versenynapján szintén egy Runtastic agár, Komi alomtestvére, Cannonball ért célba elsőként a nap legjobb, 16.64-es sprint idejével.
Befutási sorrend: Cannonball (6) – Komi (1) – Sky (5)

A versenynap egyik legnagyobb meglepetése az első 480m-es futam győztese Lucy, akinek tulajdonosa és trénere Lekrinszki Albert maga is újonc a sportban. Tavaly mindössze egyszer sikerült a dobogósok közé kerülniük, így az öröm minden bizonnyal extrán nagy volt most.
Befutási sorrend: Lucy (5) – Extra Daron (3) – Bailey (4)

A nap záró futamában a Kincsem Park egyik újonca, az Angliában már oly sokszor bizonyított, jelenleg román tulajdonban lévő Ronnie gyönyörűen hozta a papírformát és egy 28.95-ös AA0-s nyílt osztályos idővel maga mögé utasította versenytársait.
Befutási sorrend: Ronnie (5) – Lulu (3) – Raven (5)

Részletes eredmények és videók az alábbi linken tekinthetők meg: https://mla.kincsempark.hu/results/greyhound/2022-04-22

Fotók: The Sighthound Photographer – Szilárd Simkó

SHARE THIS