/ by /   A nap híre, FoodTruck, Hazai ügető hírek / 0 comments

Bugatti SS és Dolomit Boy a nap hősei

Izgalmas és eseménydús Food Truck ügetőnapon vagyunk túl. A nézők sokaságát szoros befutók, és rettentő gyors lefutási idők bíztatták, az egyre több fogadás megtételére.

A nap első futamában némi meglepetésre a futam korelnöke, Rosamundi és Kárai József párosa szerezték meg idei első, közös győzelmüket. Mögötte a remekül hajrázó Boszi lett a második, a fáradó Calvint verve.

Fél órával később már a két heates verseny első előfutamát, a német tréningből érkező Bugatti SS nyerte. Szokás szerint, végig élen versenyezve hosszú idő óta a leggyorsabb időt futva, 1.14,4-ben haladt át elsőként a célvonalon. Mögötte, így időben az évjárata élére ugrott és kategóriás pályarekordot állított be a második helyezett, Csak a szél. A harmadik továbbjutó Bonus RG lett, míg negyedikként Zlatan LIW került a döntőbe.

A második előfutamot szintén kimagaslóan jó idővel, a magyar tenyésztésű kanca, Zóna nyerte 1.14,8.-ban Csordás Emillel. Mögötte az újra megvillanó Übü király és Alfa Boy lettek az érmesek, míg negyedikként Coumba jutott tovább a döntő futamba.

A negyedik futamot Zsenerőz féltestvére, Csábító R. nyerte 1.16,4-ben, amivel ő is sokat lépett előre a Derby aspiránsok ranglétráján. Ezüstérmes a svéd származású El Valle Sagrado lett, míg szoros harmadik helyezett Can Tach Lux lett.

A Spartakuns Ans Díjban vendéghajtójával, Bobby Fischer nyert szintén új rekordot futva, 1.14,3-ban. Az elszórt mezőnyből mögöttük a dobogóra, Saya Best CD és Bolide Laksmy fértek fel.

A nap hatodik futama sem indult zökkenőmentesen, de ez sem zavarta meg a tízéves Trencsént, aki szépen megviccelte a társaságot, és ért haza négy hosszal megelőzve, Annát és Very Nice Photot.

A nap következő kiemelt versenye, a hároméves lovak első nagy megmérettetése, a fordulóstartos Ferge László Emlékverseny volt. Első helyen, a 20 méter térhátrányból induló, elképesztő javulásban lévő Dolomit Boy végzett 1.17,7-ben, Lakatos Csabával. Mögötte a szintén német tréningű, Dynamo lett a második Thorsten Tietz-el, míg egy újabb Prolongos ló, Denver Broncos szerzett egy szép harmadik helyet, Csordás Emillel.

Ugyan nem kiemelt verseny, de remek nemzetközi mezőnyt hozó Matucza Lajos Emlékversenyt is szenzációsan jó időben, 1.12,4-ben Digital Races nyerte Fazekas Imrével a kocsijában. A dobogó második fokára a messze távolból Heck M Eck érkezett meg Thorsten Tietz-el, míg harmadik az új import, Il Duce Boko lett Antun Horvatski-val.

A nap második kiemelt versenyét, a két heates, Dr. Borostyánkőy Tamás Emlékverseny döntő futamát Bugatti SS nyerte 1.16,6-ban, a mai napon ezzel három versenyt nyerő, Thorsten Tietz-el. Mögötte a hihetetlen szezont produkáló Derby esélyes, Csak a szél lett a második, míg a legjobbakhoz felérő, Zlatan LIW lett a harmadik helyezett.

A nap záró futamában Nagy Ferenc II. lova, Usain végre megtalálta régi önmagát és új egyéni rekordot beállítva nyerte meg a futamot. A további dobogós helyezések tekintetében Winner Boy verte, a sokáig élen versenyző VAQU. Em. Q-t.

SHARE THIS