/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Idomári vélemények a vasárnapi nagydíjakról

Tippmix – Hazafi Díj

Zaláné Nyulasi Fruzsina

Angel Secret (1) tél végén érkezett hozzánk, jól mutatkozott, nagy reménységünk, tisztes helytállást várok tőle. Több loval dolgozott, nem volt állandó tréningtársa, szívesen készül. Eredményes szereplés esetén cél lehet az Alagi Díj, majd a Derby, de ez a futás döntő jelentőségű lesz.

Stanislav Georgiev

Dariya (2) rendben van, felhozó versenyében is jól mozgott, szerencsére felkészülése is zökkenőmentes volt. Different Illusion-nel és Vain Hope-al dolgozott, ha versenyben is minden jól alakul eredményes szereplését várom. Terv szerint Pozsonyban fut majd a Hazafi után.

Poccomio (8) már tavaly is mutatta magát, de késői kétéves volt, így csak egyszer tudott starthoz állni. Szintetikus felületen futott mindkét versenyben, ami szerintem nem feküdt neki, sokkal több lehet benne, mint amit mutatott, gyepversenyben is szeretnénk kipróbálni, ezért indul a Hazafi Díjban. Jó lovast kapott, bőven van benne javulás, az első öt hely valamelyikével elégedett lennék.

Kovács Sándor

Felicita Girl (3) remek versennyel jelentkezett, tavaly is végig pénzt keresett. Fejlődött a télen, idén már egy stabil öreg ló, Wasmy előtt végzett II. osztályban. A gyep kedvezni fog neki, most rutinosabb lovas üli, ez is előnyére válhat, reális esély pénzes helyezésre, de bízok győzelmében.

Sempelior (9) együtt dolgozott Felicita Girl-el, erős kondíció munkákkal készültek, fej-fejt. Szép harmadik helyet szerzett első futásra, talán hosszabb táv jobb lenne neki. A gyep mindenképp mellette szól, és megszokott lovasa is, pénzes helyezését várom.

Senorita Rapido (10) nyersen került hozzánk, rövid idő alatt nagyon nagy javulást mutatott. Ez látszott is a futásán is, hiszen rutinos nyeretlen hároméveseket vert meg. Egyedül dolgozik, érzékeny kanca, előző futása után kis pihenőt követően fogott munkát ment Charlie Firpoval. Jó formában van, talán a rutin hiányzik. Gyepen sem versenyzett még, de jó lovas lovagolja, nagy javulást várok tőle, élmezőnyben végezhet.

Maronka Gábor

Ghost Sts (4) optimális távja a jövőben hosszabb lesz, szeretnénk kipróbálni gyepversenyben. Jól dolgozott, jó futást várok tőle.

Kedvezne a száraz, kemény pálya Master of Winnek (6). Jó formának örvend, az első három hely valamelyikére várom.

Snow Hawk (11) -ban biztosan van távbírás, hosszabbra még jobb lesz. Utolsó versenyében elmaradt a startnál, ha jól tud helyezkedni pénzes helyre várom.

Paizs Gábor

Touchdown Pass (12) jó idővel nyerte IV. osztályú versenyét, erre a versenyre Next Page-el és Tábornaggyal készült. Egy jó pénzes helyezés reális elvárás, de győzelmét sem tartom kizártnak. A jövőben hosszabb távú versenyekben szeretnénk indítani, apja is remek távbíró volt.

Csupor Ferenc

Tulsa (13) felkészülése rendben zajlott, ha minden úgy alakul a verseny közben, ahogy tervezzük, akkor ott lehet a végelszámolásban.

Megintő (7) nyert már idén egy jó versenyt, a gyep fekszik majd neki, jó futását várom. Kondíció munkákkal készültünk, Tulsával dolgozott, fiatal tehetséges lovas lovagolja.

Ribárszki Sándor

Heebie Jeebies (5) formában van, az 1600 méteres táv kedvez neki. Eszmélten erős csapat jött össze, minden ellenfél számít. Normál munkával készültünk, ő egy érzékeny kanca, szerintem állni fogja a hosszabb távot is. Ha most klasszisok közt is odaér, akkor lehet tervezni vele, tisztes helytállását várom.

 

Battyhány-Hunyady Díj

Stanislav Geogiev

Nehéz szezonja volt Eggi’s Choice-nak (1) tavaly, egész évben talpon volt. Jól dolgozott, de szerintem még nincs topformában, ellek ellenére dobogós helyezését várom a klasszisa miatt.

Maronka Gábor

Shy Boy-nak (2) a felhozó verseny lesz ez, pörgősebb munkákkal készültünk. Teljesen rendben van, jól készült, jó formában van. A fő cél a Millenniumi Díj lesz vele, dobogóra várom.

Fézer Róbert 

Light Blue Sky (2) jól van, jól dolgozott, bizalommal indul. Felkészülése rendben zajlott, tisztes helyállását várom.

Kreka István

Levendula (3) kedden ment 1600 méteres zárómunkát, ahol a várakozásnál is jobban mozgott. Mint mindig, most is egyedül dolgozott, leginkább a megfelelő tüdőkapacitásra koncentráltunk és igyekeztünk frissen tartani. Habár mindig szüksége van egy felhozó versenyre ahhoz, hogy formát fusson azt gondolom egy pénzes helyezés reális elvárás lehet. Lovasát Szuna Szabolcs ajánlotta, Mark Enright síkon és gáton is tapasztalt lovas. Ha minden jól alakul terv szerint legközelebb a Millenniumi Díjban fog starthoz állni.

Zaláné Nyulasi Fruzsina 

Binabik (4) a Millenniumi Díjra készül, ez egy felhozó futás lesz neki. Lehet, hogy rövid lesz neki a táv, de küzdelembe várom. Tavaly óta sokat változott, sokat fejlődött agyban is, munkában is.

Kovács Sándor

Charlie Firpo (5) első futására Pozsonyban erős mezőnyben ötödik, tavaly is kellett bele egy futás. Kíméletes munkákkal készítjük, bízunk benne, hogy hozzátesz formájához és jó futást várunk tőle.

Simply the Best (8) a Megnyitó Versenyt könnyen nyerte, majd rövidebbre harmadik volt, jó formát mutat, mindenképp rá kell tennie az utolsó formájára, de bizalommal indul.

Dejan Davidovic

Qngfu Panda (6) jó munkák után áll starthoz, jól néz ki, jól érzi magát. Tisztes helytállását várom.

Paizs Gábor

Next Page (9) jó felkészítő verseny után indul neki idei első komolyabb feladatának. Jó munkák után áll starthoz, komoly mezőny jött össze, bizonyíthat, eredményes futást várok tőle.

 

 

Kincsem+ Nemzeti Díj

 

Csupor Ferenc

Diwan (1) jó munkák után áll starthoz. Nehezen készíthető, szerencsére zárómunkája is nagyon jól sikerült, Theblacklist volt a társa, tisztes helytállás várok tőle.

Dejan Davidovic

Éjkirály (2) folyton fejlődik, jól és szívesen dolgozik. Bizalommal indul, elcsíphet egy pénzes helyezést.

Kovács Sándor

Suhanó Üstökös Mágnás Miskával, Orhan Golden Boy-al dolgozott.

Golden Boy (3) jó formában van, de talán kellene egy verseny a lábába. A puha pálya kedvezne neki, jó, rutinos lovas lovagolja, bízunk benne, hogy ott lesz a végelszámolásnál. Fejlődött, erősödött tavaly óta, nőtt is egy keveset a télen.

Mágnás Miska (7) hátsó patanyomással bajlódott kora tavasszal, ami kicsit elhúzódott, így nem ártott volna még egy hét felkészülés, de utolsó két munkája is nagyon jó volt. Tavaly év végi formája önmagáért beszél, eredményes szereplését várom.

Orhan (8) nemrég került hozzánk, nagyjából két hónapja, Pozsonyban jó, rutinos lovakat vert, azóta is jött előre, komoly pályázója az első helynek, bízunk benne.

Suhanó Üstökös (11) tavaly többször pénzért futott, idén ugyan hosszabbra, de könnyen nyert. Kedvezne neki a hosszabb táv, de 1600-on kedvező lesz erős végspeedje, ott lehet a pénzes helyezések egyikén.

 

Maronka Gábor 

A három ló együtt készült a versenyre, munkák alapján hasonló tudásúak. A start utáni helyezkedés sokat számít majd.
Grangarde (4) eddigi futásai nem voltak a legjobbak, elszámoltuk a távot. Most visszavettük, mindenképp szeretnénk gyepen kipróbálni. Kedvezne neki a mélyebb pálya.

Iron John (6) könnyebb ló, jobban szereti a kemény gyepet, Gunther dolgozott, pénzes helyezését várom.

Gunther (5) pozsonyi futásánál elég pechesen alakult a verseny, belefogott a lovasa. Sokat javult, az 1600 méteres táv még jobb lehet neki, topformában van, az első három hely valamelyikére várom.

Stanislav Georgiev

President (9) pozsonyi felhozó versenyében nagyon jól mozgott, ami meglepett, hiszen nem volt még topformában, nem gondoltam, hogy ilyen erős mezőnyben is hazaér. Rendben van, ha jól alakul a versenye győzelmét várom.

Molnár Gyöngyi

Rémkirály (10) legtöbbször egyedül dolgozott, ugyanúgy készült erre a versenyre, mint a Háromévesek Versenyére, nem változtattam a tréningen. Idei első versenyében jól mutatkozott, bízom javulásában, hogy mire lesz elég majd a versenyen kiderül. Elégedett leszek, ha az első öt hely valamelyikére érkezik. Alberto Sanna ajánlására vettük fel a zsokéval, Jean-Pierre Guillambert-el a kapcsolatot, aki sok országban lovagolt már eredményesen.

Paizs Gábor

Tábornagy (12) jó munkák után idei bemutatkozó versenyében jó idővel nyert. Bízunk benne, de nagyon erős mezőny jött össze, több külföldön is bizonyított lóval. Tüdőmunkákkal, egy-egy gyorsmunkával készültünk, zárógaloppja jól sikerült. Rövid lehet neki a táv, nagy ló, nem pörgős és kellhet még bele egy verseny is.

Soltész András

Airburst (13) jól dolgozott, kérés, hogy áll-e 1600-ra. Kemény csapat jött össze, rendkívül sok jó ló van a mezőnyben. Lovasa ismeri, távbírása kérdéses, ettől függetlenül jó szereplését várom.

Szuna Szabolcs

Black Pepper (13) bíztató záró munkával készült a versenyre. Tréningtársa, Capo La Gala kisebb kihagyásra kényszerült, ezért most Tiger Lily-vel jött gyorsmunkát. Lily is jó formában van, de Pepper így is könnyedén tudta őt tartani. Nagyon erős mezőny jött össze, de úgy gondolom nem irreáis őt az első háromba várni. Sikerült egy tehetséges lovast találnunk Mark személyében, akit managere, Martin Buick barátom ajánlott nekünk, aki szintén személyesen fogja végig izgulni a versenyt. Ő William Buick sztárzsoké testvére.

SHARE THIS